Dreptate pentru animale! Închisoare pentru un bărbat care ucis un labrador   Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 417 Vizualizări

Dreptate pentru animale! Închisoare pentru un bărbat care ucis un labrador  

Un bărbat de 38 de ani din localitatea Pănet va fi băgat după gratii, după ce polițiștii mureșeni au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea. Bărbatul a fost acuzat de moartea unui câine. Vinovatul va executa o pedeapsă de aproape doi ani.

La data de 25 aprilie a.c., polițiștii Secției de Poliție Rurală Band au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, emis de Judecătoria Târgu Mureș, pe numele unui bărbat de 38 de ani, din comuna Pănet. Cel în cauză are de executat o pedeapsă de 1 an și 9 luni închisoare, fiind condamnat pentru săvârșirea infracțiunii de uciderea animalelor, cu intenție, fără drept, faptă prevăzută și pedepsită de Legea nr.205/2004 privind protecția animalelor”, transmit reprezentanții IPJ Mureș. Acesta a fost condus sub escortă și predat Penitenciarului Târgu Mureș, în vederea executării pedepsei.

Menționăm că, în prezenta cauză, polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor au demarat cercetări la data de 3 martie 2023, după ce au fost sesizați cu privire la uciderea unui exemplar canin, rasa metis de Labrador. Urmare a activităților specifice, de urmărire penală efectuate, polițiștii au identificat persoana, respectiv un bărbat de 38 de ani, din comuna Pănet, stabilind că, la data de 22 februarie 2023, acesta a dus animalul pe un teren viran din extravilanul localității Berghia, unde l-ar fi lovit de mai multe ori cu un obiect contondent, provocându-i leziuni incompatibile cu viața. Cadavrul animalului a fost găsit la data de 3 martie 2023, de către proprietarul acestuia.

În baza probatoriului administrat, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore de către polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor, în urma activităților specifice de documentare a activității infracționale, Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Mureș formulând soluția de terminare a urmării penale pentru sesizarea judecătorului de cameră preliminară cu propunerea de trimitere în judecată.

(L.P.)

Sursa foto: freepik.com

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE