Un târgumureșean, membru al unei echipe de record mondial: Cea mai mare dioramă din LEGO Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 373 Vizualizări

Un târgumureșean, membru al unei echipe de record mondial: Cea mai mare dioramă din LEGO

Lapsanszki Tamas, un târgumureșean pasionat de LEGO, face parte din echipa RoLUG (Grupul Utilizatorilor LEGO din România), care a obținut recordul pentru cea mai mare dioramă din piese LEGO construită vreodată, în cadrul ediției din 2024 a întrunirii East European Comic Con. Recordul a fost omologat de către Guinnes World Records.

Diorama, compusă din peste un million de piese LEGO, aduce un omagiu universului Star Wars și integrează cele mai importante scene din seria de animație „Star Wars Rebels”, precum și elemente și personaje din trilogia originală. Suprafața ei totală, de 45,746 metri pătrați, acoperită exclusiv din piese LEGO fără nicio altă structură de susținere, a condus la omologarea proiectului de către Guinnes World Records, arată smark.ro.

O echipă formată din 26 de membri RoLUG, din care face parte și târgumureșeanul Lapsanszki Tamas, a construit diorama de record mondial în decursul a trei ani. Ultimul metru pătrat a fost finalizat prin contribuția fanilor prezenți la East European Comic Con, care au adăugat fiecare câte o piesă.

Membrii RoLUG implicați în construirea dioramei sunt: Bence Czilli, Botond Czilli, Mirona Constantin, Adrian Jiman, Alex Tass, Alexandru Ilea, Armin Naghi, Catalin Bordea, Catalin Corpade, Cristian Frunza, Dragos Ivan, Edina Dorotea Babtan, Eduard Stanescu, Eric Jiman, Erik Davidsson, Horatiu Coifan, Marius Bugeac, Mihai Dreve, Nicolae Sohaci, Rares Teodorof, Sorin Ilie, Sorin Olaru, Stefan Bugeac, Tamas Lapsanszki, Tiberiu Popescu, Negreanu și Vlad Carbuneanu.

Lansat în 2007 ca un grup de discuții, RoLUG s-a dezvoltat rapid într-o comunitate de pasionați, cu misiunea de a construi machete noi, unice, din piese LEGO.  De atunci, grupul a organizat și susținut multiple expoziții, concursuri offline si online și a participat la numeroase evenimente locale și internaționale. Din 2014, grupul are statutul de Recognized LUG (LUG recunoscut pe plan internațional).

(L.P.)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE