Alertă OMS: Consumul de alcool în rândul tinerilor este în creștere Stiri
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 394 Vizualizări

Alertă OMS: Consumul de alcool în rândul tinerilor este în creștere

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a emis o avertisment privind consumul de alcool în rândul tinerilor, evidențiind faptul că peste jumătate dintre adolescenții de 15 ani au experimentat băuturi alcoolice, iar unul din zece s-a confruntat cu starea de ebrietate de cel puțin două ori. De asemenea, se observă o creștere a popularității țigărilor electronice în detrimentul celor tradiționale.

Conform unui raport elaborat de Organizația Mondială a Sănătății, alcoolul este cea mai frecvent consumată substanță printre tineri. Aproximativ 57% dintre adolescenții în vârstă de 15 ani au încercat cel puțin o dată băuturi alcoolice, iar 37% dintre aceștia le-au consumat în ultima lună.

Potrivit biziday.ro, unul din zece tineri recunoaște că s-a confruntat cu starea de ebrietate de cel puțin două ori în viața sa. Este remarcată o creștere a procentului de consum de alcool, trecând de la 5% la vârsta de 13 ani la 15% la vârsta de 15 ani, evidențiind o tendință ascendentă a consumului de alcool în rândul tinerilor.

Numărul fetelor, mai mare decât numărul băieților la consumul de alcool

Numărul fetelor care au consumat cel puțin o dată alcool este mai mare decât cel al băieților. Astfel, 59% dintre adolescente au consumat alcool, comparativ cu 56% dintre băieți. Situația se repetă și în privința celor care au consumat alcool în ultimele 30 de zile.

Potrivit aceleiași surse, în ceea ce privește obiceiurile de fumat, țigările electronice au depășit popularitatea țigărilor tradiționale, conform unui studiu recent. Astfel, 32% dintre adolescenții de 15 ani intervievați au recunoscut că au folosit țigări electronice la un moment dat, în timp ce 20% dintre aceștia au afirmat că le-au folosit în ultima lună.

În contrast, raportul indică o ușoară scădere a consumului de canabis în rândul adolescenților în ultimii ani. În 2022, procentul adolescenților de 15 ani care au folosit canabis a fost de 12%, în scădere față de 14% înregistrat în 2018.

(D.C.)

Sursa foto: stirileprotv.ro

Sursa informații: OMS și biziday.ro

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE