Analiza datelor INS: Perspective asupra Forței de Muncă în România Stiri
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 271 Vizualizări

Analiza datelor INS: Perspective asupra Forței de Muncă în România

Conform datelor INS, în România există peste două sute de mii de persoane care exprimă dorința de a lucra, însă nu sunt active în căutarea unui loc de muncă și nici nu sunt disponibile să înceapă să lucreze imediat.

Potrivit biziday.ro, în conformitate cu datele furnizate de Institutul Național de Statistică, anul trecut, dintr-un total de 14,4 milioane de persoane cu vârste cuprinse între 15 și 74 de ani, 7,6 milioane erau angajate, în timp ce numărul celor care erau activ în căutarea unui loc de muncă (șomeri) se situa la 455 de mii, înregistrând o scădere față de cifra de 462 de mii la sfârșitul anului 2022.

Dintre cei 6,2 milioane de persoane inactive cu vârsta cuprinsă între 15 și 74 de ani, 202 mii erau considerate parte a forței de muncă potențiale adiționale, înregistrând o scădere cu 0,4% față de anul anterior.

În detaliu, 195,3 mii de persoane erau disponibile să înceapă să lucreze, dar nu căutau activ un loc de muncă, în timp ce doar șapte mii căutau un loc de muncă, dar nu erau disponibile să înceapă imediat.

Potrivit aceleiași surse, în 2023, 99 de mii de persoane cu locuri de muncă part-time doreau și erau disponibile să lucreze mai multe ore decât în prezent, fiind considerate persoane subocupate. Comparativ cu anul precedent, numărul persoanelor subocupate a înregistrat o scădere de 11 mii.

(D.C.)

Sursa foto: biziday.ro

Sursa informații: biziday.ro

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE