Kovács Borbála. ”Când dăruiești flori, nu mai trebuie să spui nimic. Florile vorbesc în locul tău” Interviu
  • Amalia Vasilescu
  • 0 comentarii
  • 540 Vizualizări

Kovács Borbála. ”Când dăruiești flori, nu mai trebuie să spui nimic. Florile vorbesc în locul tău”

Florile nu au vârstă și știu cel mai bine să transmită un gând frumos, un “mulțumesc” sau un sincer “Te iubesc”. Kovács Borbála, conduce florăriile Magnolia din Târgu Mureș, una în Shopping City și cea de pe Rovinari numărul 11, care este cea mai veche din Târgu Mureș, de aproape 2 decenii. Cadourile sub forma de flori sunt alegerea ideală pentru mulți oameni, indiferent de ocazie sau de destinatar, fie că vorbim despre un prieten, un iubit, un membru al familiei sau un coleg. La Florăria Magnolia din Târgu Mureş poți găsi flori proaspete şi delicate, buchete de flori deosebite, aranjamente florale excepţionale şi cadouri minunate. Magazinul deţine pe lângă spaţiul destinat florăriei o seră cu plante ornamentale de interior şi accesorii şi un depozit en-gros de flori tăiate. Din Florăria Magnolia se pot comanda buchete cu livrare la domiciliu oriunde în România în 2- 4 ore şi Internaţional – în peste 140 de ţări – în max 24 ore!


Kovács Borbála, spuneți-mi, vă rog, dăruiesc oamenii flori?
Oamenii dăruiesc flori, dăruiesc chiar dacă nu au o ocazie anume. Noi îi sfătuim și ajutăm în alegerea florilor, în combinația lor, să exprime ceea ce doresc, transformăm dorințe în aranjamente florale, buchete și decoruri. .Importăm plantele și florile din Olanda, avem o legătură strânsă cu producătorii de acolo și acces la o gamă foarte variată de produse, putem aduce și la cererea clienților anumite soiuri de orhidee, spre exemplu, sau plante carnivore, cactuși, palmieri, sunt tot mai multe cereri pentru plante mari, de preferat ușor de întreținut, care nu sunt pretențioase. Ținem foarte mult la calitate, avem flori clasice, flori exotice, peste 100 de soiuri de plante de cameră pe care le ținem în mod constant. Pe lângă flori și plante avem și alte produse, ciocolată, șampanie, ursuleți, cadouri foarte frumoase și deosebite.


Unde livrează, Magnolia, flori?
Livrăm oriunde în lume. Anul acesta, de 8 martie, am avut foarte multe comenzi, 400 de livrări s-au făcut din străinătate sau din țară către Târgu Mureș. Totodată, foarte multe comenzi am avut din Târgu Mureș către SUA, Franța, Italia, Germania, clienții au preferat, în general, florile de primăvară. Au fost buchete de 101 de trandafiri, buchete de100 de lalele, cerere specială pentru bujori, pentru anumite soiuri de flori la ghiveci, Rhododendron, Kalanchoe, Begonii, Orhidee, și multe comenzi pentru plante care arată puțin mai altfel decât restul. La fel ca multe alte lucruri din viață, preferințele pentru flori sunt personale, clienții pot comanda dalii în mai, gladiole în februarie sau orice alte flori extrasezon, dar prețul acestora este puțin mai piperat. Cu mulți ani în urmă, înainte de era internetului, comenzile funcționau prin fax, acum e mult mai ușor, mult mai repede și sigur.


Orice viitoare mireasă visează la rochia ideală și la buchetul care o va însoți la altar. Ce buchete se poartă anul acesta?
De un an-doi, există deja un trend ca buchetul de mireasă să fie în culori pastel, să fie cât mai lejer, fluid, natural, cu verdeață, cât mai delicat, cu hortensiile bogate în culorile lor magice, orhidee, trandafiri în nuanțe pastel, bujori, ai căror culoare și miros reușesc să captiveze mereu. Sunt femei care preferă liliac, bujori, florile de primăvară, avem, spre exemplu comandă de buchet de mireasă din lăcrămioare pentru anul acesta, am avut o astfel de comandă și în luna decembrie, putem aduce orice. Culoarea anului este Peach Fuzz, piersica, adesea asociată cu căldura și confortul, cu o atmosferă prietenoasă și plăcută, sugerând o abordare deschisă în relații. Foarte important, florile naturale sunt sensibile și pretențioase, motiv pentru care florile care alcăuiesc buchetul de mireasă trebuie să reziste la temperaturi mai ridicate, umiditate, lumina soarelui, trebuie atent alese pentru a rezista la toate evenimentele de peste ziua nunții.


Ce plante de apartament preferă lumea?
Revin la modă plantele cu care am crescut noi, plantele copilăriei noastre, ce se regăseau în casele fiecăruia pe vremea comunismului Ficus, Calathea, Monstera Deliciosa, Pilea Peperomioides, în general sunt ușor de întreținut, pentru că oamenii petrec din ce în ce mai puțin timp acasă.


Există planta Copacul bănuților?
Da, Crassula ovata este o plantă suculentă de interior cunoscută sub denumirea populară de copacul banilor, planta banilor, sau arborele de jad, forma groasă, rotundă și netedă a frunzelor face ca această plantă să fie asociată în principiile Feng Shui norocului, bunăstării și banilor. Este o plantă ușor de întreținut,extrem de rezistentă și longevivă.


Cum putem păstra mai mult florile în vază?
De fiecare dată, înainte să introducem florile în apă, trebuie să le tăiem puțin din cozi, cu ceva ascuțit, la un unghi de 45 de gradpentru ca acestea să își poată trage suficientă apa. La fiecare buchet de flori noi atașăm și un pliculeț de conservant, un accesoriu esențial în lumea floristică, conceput pentru a prelungi durata de viață a florilor și a menține prospețimea lor în timp. Aceasta previne dezvoltarea bacteriilor, motiv pentru care nu mai este necesară schimbarea apei din vază, ci doar completarea ei, la câteva zile.


Aveți un mesaj pentru iubitorii de flori?

Dăruiți flori, dăruiți doamnelor și domnișoarelor, cu motiv sau fără motiv, nici nu pot să vă spun cât de mare e bucuria ce se vede pe fața, în ochii acelei femei. La un moment dat, pentru că nu aveam nici un șofer disponibil, am livrat personal un buchet. Am sunat la ușă, a ieșit o doamnă, s-a uitat la mine, nici nu a citit mesajul, știa, mi-a spus ”Asta e de la fiica mea! ” și a îmbrățișat buchetul de parcă ar fi îmbrățișat-o pe fiica ei. Și chiar era de la fiica dânsei, plecată în Anglia de mult timp. Cel care trimite flori nici nu-și poate închipui ce emoții transmite, nici nu trebuie să mai spună nimic, florile vorbesc în locul lui. Primirea unui buchet de flori parfumate aduce mereu zâmbete și poți face ziua infinit mai bună persoanei care le primește.


Primesc și bărbații flori?
Da, plante de obicei, livrăm foarte multe sticle de vin sau de șampanie decorate cu flori sau flori mai exotice Proteea, Bambus, Codiaeum. Și bărbații primesc, sigur, și chiar se bucură!

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE