Rivalitatea BC Mureș-„U” a devenit „complex” pentru clujeni BC Mures
  • mihai.veres
  • 0 comentarii
  • 114 Vizualizări

Rivalitatea BC Mureș-„U” a devenit „complex” pentru clujeni

DSC_0606În avanpremiera etapei a XI-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin, BC Mureș Târgu-Mureș întâlnește vineri, 4 decembrie, de la ora 17.15, în Sala Sporturilor din Târgu-Mureș formația U BT Cluj-Napoca. Partida trebuia să se dispute la Cluj, dar arena de pe Someș este ocupată cu alt eveniment și cele două formații au obținut acordul Federației Române de Bascet ca meciul să se joace pe Mureș. Ora a fost stabilită de postul de televiziune Digi Sport, care va transmite în direct întâlnirea.
Istoria s-a întors în favoarea „tigrilor”
Între cele două echipe a existat mereu o rivalitate, dealtfel recunoscută și la alte ramuri sportive, între două echipe care puteau fi mai degrabă surori. Acest lucru poate fi dovedit și de jucătorii care s-au mutat dintr-o tabără în alta. Echipa clujeană este singura care a reușit să „fure” un titlu de campioană în ultimul mai bine de un deceniu dispărutei formații CSU Asesosft Ploiești. Acest lucru se petrecea în urmă cu trei ani. Era ediția în care mureșenii reușeau o dublă în campionatul regulat, dar au fost eliminați tot de ei din play-off după patru partide, după care clujenii obțineau titlul de campioni. Au urmat însă două sezoane în care „tigrii” au câștigat ambele confruntări din campionat și au trecut mai departe când s-au întâlnit și în Cupa României. Au fost trei sezoane în care BC Mureș s-a clasat pe podium, disputând două finale cu aceeași echipă prahoveană și o finală mică în care s-a impus clar în doar două jocuri tot în fața clujenilor. În „sferturile” din play-off-ul ultimei ediții tot mureșenii au trecut cu un sec 3-0 și au disputat finala campionatului. Aceste rezultate au dus scorul confruntărilor directe la un 19-17 pentru BC Mureș, cu un zdrobitor 8-2 în ultimii doi ani.
Alb-negrii au câștigat ultima dată la Târgu-Mureș în primăvara acestui an, când BC Mureș a cedat aproape „strategic” la finalul sezonului regulat, pentru a-și croi drumul spre o finală în care ajungeau de pe locul 6, după ce prima adversară din play-off a fost echipa clujeană.
Rivalități și ambiții
Între cele două echipe au avut loc și câteva schimburi importante de jucători. Fostul campion cu Clujenii, Branko Cuic a venit neinspirat la BC Mureș, s-a întors tot neinspirat la Cluj pentru sezonul trecut. Un alt mutat este Kyndall Dikes, care are la rândul său un titlu cu U și s-a întors de la mureșeni pe Someș, unde se află și un alt fost „tigru”, Adamovic.
„Cei doi sunt poate și cei mai buni jucători ai clujenilor, pe care i-am cam învins în ultima perioadă pe unde i-am prins. Dacă ei îi au pe cei doi foști jucători ai noștri, și noi îi avem pe Mohammed, Ivanovic, Gajovic, Martinic, Jurevicius, Barro, Fraseniuc, Polyák, sau Lázár, dar aș putea să înșir întreaga echipă aici, după spectacolul oferit în ultimele jocuri. Ne dorim să continuăm seria victoriilor cu un nou succes, care să ne asigure un loc cât mai bun în perspectiva play-off-ului. Sperăm să avem din nou publicul alături și să-l răsplătim cu un nou joc bun și o nouă victorie”, a declarat înaintea partidei președintele BC Mureș, Cornel Lungu.
Înaintea partidei de vineri, cele două se află la egalitate de puncte, cu 6 victorii și 3 înfrângeri, cu câte o restanță, ambele cu Steaua, echipa care a suferit doar două eșecuri, la fel ca și CSM Oradea.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE