FOTO: Cupa Presei la Tir, din perspectivă feminină Galerii Foto
  • ligia.voro
  • 0 comentarii
  • 1072 Vizualizări

FOTO: Cupa Presei la Tir, din perspectivă feminină

Colegii de la Zi de Zi și Transilvania Business și-au dovedit, la Cupa Presei la tir, organizată de cele două structuri ale jandarmeriei din județul Mureș, dexteritatea și în a mânui pistolul și pistolul mitralieră, nu doar tastatura care a înlocuit mai clasicul stilou. Nicolae Pop, directorul general al revistei Transilvania Business, a cucerit locul I în ambele probe și, logic, și primul loc în clasamentul general. DTP-ul TB, Răzvan Matei, care a reprezentat de această dată cotidianul Zi de Zi, s-a clasat atât în cele două probe cât și în clasamentul general pe poziția a treia. Cupa Presei la tir, organizată în poligonul de tragere de la Sângeorgiu de Mureș, este o manifestare tradițională organizată de Jandarmerie care se circumscrie șirului de evenimente ocazionate de sărbătoarea armei din 3 aprilie.

Ne-am strâns dimineața, la o oră rezonabilă, dar care nu ne-a încurcat de la a întârzia pe unii dintre noi, în poligonul de tragere de la Sângeorgiu de Mureș în jur de 20 de jurnaliști și reprezentanții mai multor instituții partenere ale Jandarmeriei din județul Mureș.
După o încălzire la o poveste relaxată, colegii din presă doritori în a-și testa abilitățile de trăgători au participat la ședința tehnică, să îi spunem, în care au fost informați cu ce arme vor executa tragerile, cum le vor executa, la ce distanță și care sunt măsurile de siguranță pentru a evita accidentele. Bine, au mai fost niște reguli pe care le-am încălcat de vreo trei ori, aceea de a nu trece de stegulețul galben unde jurnaliștii primeau muniția și am avansat, cred că spre disperarea jandarmilor care voiau să se asigure că nu plec de acolo cu vreun glonte înfipt în coapsă, până la stegulețele roșii, locul unde participanții primeau armele și se așezau pentru tragere.
Prima armă cu care jurnaliștii mureșeni au executat foc, așa suna ordinul la începutul tragerii, a fost un pistol Jericho, calibru 9 mm. Au tras așezați în picioare întâi trei cartușe de acomodare, iar apoi patru cartușe punctate în concurs. La această probă, doi concurenți au reușit un maxim de 36 de puncte din 40 posibile – Nicolae Pop, director general Transilvania Business, și Borbath Barna, operator video TVR Târgu Mureș. Clasamentul a fost completat de Cristian Teodorescu, director săptămânalul Punctul, cu 34 de puncte, și Răzvan Matei, DTP-ul TB, care a reprezentat Zi de Zi, cu 33 de puncte.
Următoarea probă a fost cea de tragere cu pistolul mitralieră, model 63 cupat normal, calibrul 762 mm, focurile fiind executate din poziția culcat.
Și această probă a fost câștigată de colegul nostru de la Transilvania Business, cu 99 de puncte din 100 posibile, urmat de Borbath Barna și Răzvan Matei. De altfel, cei trei au ocupat primele trei poziții și în clasamentul general, fiind recompensați cu diplome și cupe.

“Am fost de mai multe ori la astfel de concursuri și am o oarecare experiență în trasul cu arma. Mă bucur că instituțiile noastre mai organizează astfel de activități pentru a interacționa cu presa și prin noi cu publicul larg pentru a ne familiariza cu tipul de activități derulate de Jandarmerie, în cazul de față. La mulți ani Jandarmeriei Române!”, ne-a spus Nicolae Pop, director general Transilvania Business, după încheierea concursului.
Echipa noastră a fost completată de Adrian Fekete, editor video evenimente, care a avut un parcurs foarte bun, doar că i-a dispărut în neant, a se înțelege solul primitor de metal, un cartuș la prima probă, cea a pistolului.
Pentru unii participanți, parteneri ai jandarmilor mureșeni, competiția de ieri a reprezentat o premieră. Pentru prima dată a tras și Lukács Katalin, consilier – la Cabinetul Demnitarului, Consiliul Județean Mureș, care a reușit să obțină 25 de puncte la tragerea cu pistolul de 9 mm.
“Am avut emoții foarte mari și, de fapt, sunt foarte surprinsă că a ieșit atât de bine, fiind prima oară când trag. Mi-a plăcut foarte mult, nu mă așteptam să îmi placă atât de mult și îmi doresc să mai particip”, ne-a spus Lukács Katalin.
Concluziile le-au aparținut organizatorilor, care i-au flatat pe jurnaliști spunând că au evoluat excelent ca de obicei. Însă revenindu-ne din încântare, această manifestare are și un rol înțelept, i-aș spune, dincolo de faptul că petrecem timp în aer liber și, de ce nu, distrându-ne.
“Cred că e important să avem o relație profesională, profesionistă între noi, să comunicăm cât mai sincer despre noi câtre dvs. pentru că dvs. aveți funcția de preluare a informației și transmitere a ei către cei care consumă informație”, ne-a declarat col. Tiberiu-Adrian Filipaș, inspectorul șef al Inspectoratului Județean de Jandarmi Județean “col. Sabin Motora” Mureș.

 

Evenimente de Ziua Jandarmeriei

 

În 3 aprilie sunt aniversați 169 de ani de la înființarea Jandarmeriei, iar structurile mureșene au un program bogat, pe lângă Cupa Presei la Tir deja încheiate. Spre exemplu, cinci subofițeri vor fi înaintați în grad înainte de termen în cadru festiv.
“Vor fi activități care se vor desfășura în interiorul cazărmii pentru că o parte din colegi vor fi recompensați cu această ocazie, unii avansați la gradul următor înainte de termen ca recompensă. Vor fi depuse coroane de flori la monumentele pe care Jandarmeria le are în județul Mureș, respectiv în interiorul cazărmii și în afara cazărmii, imediat lângă punctul de control acces, avem un bust al domnului general Bunaica în interiorul cazărmii, și este monumentul celor doi jandarmi căzuți la datorie în anul 1919, în localitatea Viișoara. De asemenea se vor desfășura activități festive la Sala Mare de ședințe a Palatului Administrativ”, a punctat col. Tiberiu-Adrian Filipaș.

Ligia VORO

Articol publicat în ediția tipărită din 27 martie a cotidianului Zi de Zi

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE