FOTO: Furturi de curent electric într-o localitate mureșeană Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 8476 Vizualizări

FOTO: Furturi de curent electric într-o localitate mureșeană

În data de 14 aprilie 2020, echipa Departamentului Inspecție Energetică din cadrul Sucursalei Mureș a SDEE Transilvania Sud, în colaborare cu reprezentanții Secției de Poliție Rurală Râciu, au efectuat patru controale la instalațiile electrice ale utilizatorilor din localitatea Ulieș, județul Mureș.

”La fiecare din cele patru locuri de consum verificate, a fost identificat consum neautorizat de energie electrică, prin racordare directă la rețeaua electrică stradală, cu ajutorul unor instalații artizanale. În încercarea de a folosi gratuit energie electrică, aceste persoane se expun la riscurile pe care branşarea prin instalaţii improvizate le poate avea. Acestea pot crea perturbaţii în reţeaua de alimentare cu energie electrică sau pot provoca electrocutări ori incendii”, au transmis, prin intermediul unui comunicat de presă, reprezentanții Societății de Distribuție a Energiei Electrice Transilvania Sud SA – Sucursala de Distribuție a Energiei Electrice Mureș.

Potrivit prevederilor articolului 92, alineatul (1) şi alineatul (2) din Legea 123/2012 – Legea energiei electrice şi a gazelor naturale: „Deteriorarea, modificarea fără drept sau blocarea funcţionării echipamentului de măsurare a energiei electrice livrate ori modificarea fără drept a componentelor instalaţiilor energetice constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă. Executarea sau folosirea de instalaţii clandestine în scopul racordării directe la reţea sau pentru ocolirea echipamentelor de măsurare constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.” De asemenea, potrivit alineatului (4), chiar şi tentativa la infracţiunile menţionate se pedepseşte.

Societatea de Distribuție a Energiei Electrice Transilvania Sud (SDEE Transilvania Sud), parte a Grupului Electrica, este operatorul de distribuție a energiei electrice care deservește zona centrală și de Sud a Transilvaniei. Compania își desfășoară activitatea în județele Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș și Sibiu, având o arie de operare de aproximativ 34.100 kilometri pătrați.

Cu o tradiție de peste 120 de ani, SDEE Transilvania Sud oferă servicii pentru aproximativ 1,2 milioane de consumatori, prin intermediul unei rețele de distribuție cu o lungime de peste 53.000 kilometri și a unei echipe de 2.000 de angajați.

Mai multe informații despre SDEE Transilvania Sud pot fi găsite pe platforma www.distributie-energie.ro.

(Redacția)

 

 

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE