Noutăți despre normele tehnice pentru utilizarea semnăturii electronice Business
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 691 Vizualizări

Noutăți despre normele tehnice pentru utilizarea semnăturii electronice

Mureșeanul Horea Șarlea, subsecretar de stat în cadrul Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, a anunțat sâmbătă, 12 decembrie, pe pagina sa de Facebook, că Ordinul nr. 4.134/3.875/2000 emis de Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației aprobă Normele tehnice privind aplicarea Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 140/2020 pentru stabilirea unor măsuri privind utilizarea înscrisurilor în formă electronică în domeniile construcții, arhitectură și urbanism.

Potrivit subsecretarului de stat originar din județul Mureș, normele tehnice stabilesc modul în care va fi utilizată semnătura electronică de specialiștii tehnici din domeniile construcții, arhitectură și urbanism, de la concepție tehnică la recepția calitativă a tuturor lucrărilor de construcții, în paralel cu procedura obișnuită ”pe hârtie”.

”Mă bucură faptul că am contribuit la elaborarea Ordonanței de Urgență și a Ordinului pentru aprobarea normelor tehnice, necesar pentru debirocratizarea reală și continuarea procesului de digitalizare în domeniile construcții, arhitectură și urbanism. A fost un proces complex, cu o durată de îndeplinire de 9 luni, la care au contribuit numeroși specialiști în cadrul sesiunilor de consultare și dezbatere publică, proces care a deschis calea către transparența decizională în Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației. Digitalizarea în domeniile construcții, arhitectură și urbanism, devine realitate, urmând și alte decizii importante cum sunt introducerea registrelor electronice pentru specialiștii tehnici sau integrarea BIM în România”, a precizat Horea Șarlea.

Potriivt acestuia, la nivelul Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației ”se desfășoară procesul de elaborare a Codului amenajării teritoriului, urbanismului și construcțiilor pentru asigurarea unui cadrului legislativ sistematizat și optimizat, prin comasarea mai multor reglementări existente, urmărind atât simplificarea cât şi eliminarea neconcordanţelor legislative existente.”

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE