Un nou ansamblu rezidențial, în pregătire în Târgu Mureș! Business
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 7430 Vizualizări

Un nou ansamblu rezidențial, în pregătire în Târgu Mureș!

Comisia de Analiză Tehnică din cadrul Agenției pentru Protecția Mediului Mureș a decis recent, într-o ședință care a avut loc în data de 15 iunie 2021, că proiectul ”Construire ansamblu de locuințe colective, extindere rețele de utilități, amenajare străzi și teren”, propus a fi amplasat în localitatea Târgu Mureș, Calea Sighișoarei fără număr, nu se supune evaluării impactului asupra mediului.

Blocuri de 10 etaje

Potrivit Deciziei etapei de încadrare nr. 2600 din 2 iulie 2021, document disponibil pe pagina web a Agenției pentru Protecția Mediului Mureș, investiția este realizată de târgumureșeanul Cătălin Ioniță pe un teren de peste 15.000 de metri pătrați folosit în prezent ca livadă, potrivit Certificatului de Urbanism nr. 1835 din 3 decembrie 2020 emis de către Primăria municipiului Târgu Mureș.

”Investiția constă în dezvoltarea unui ansamblu rezidențial pe un teren în suprafață de 15.695 de metri pătrați prin construirea a trei corpuri de clădire cu funcțiunea de locuințe colective. Se propun în prima etapă construirea a două blocuri de locuințe demisol plus parter plus 10 etaje, urmând ca în etapa a doua să se construiască cel de-al doilea bloc. Locuințele vor avea apartamente de 1, 2, 3 camere. Fiecare bloc de locuințe va avea 128 de apartamente”, se menționează în document.

Conform aceleiași surse, demisolul va avea 20 de locuri de parcare pentru autoturisme, locuri de parcare pentru biciclete și boxe de depozitare, iar restul locurilor de parcare vor fi suprateran, la nivelul terenului amenajat.

”Pentru conformarea rețelei stradale se va ceda teren domeniului public municipal. Rețeaua interioară de drumuri va facilita accesul la viitoarele obiective. Se propun drumuri cu două benzi de circulație de 2 x 3,5 metri, cu locuri de parcare, trotuare și trasee pietonale de 1,5 – 2 metri lățime”, se arată în document.

În ceea ce privește alimentarea cu apă potabilă, energie electrică și gaze naturale, reprezentanții Agenției pentru Protecția Mediului Mureș au precizat că aceasta se va realiza din rețele publice existente în zonă.

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE