Mureșean cercetat pentru folosirea unui pistol de autoapărare Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 303 Vizualizări

Mureșean cercetat pentru folosirea unui pistol de autoapărare

Poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Mureș au identificat și reținut, pentru 24 de ore, un tânăr bănuit de săvârșirea infracțiunilor de nerespectarea regimului armelor și al munițiilor și uz de armă fără drept.

”La data de 10 septembrie 2021, în urma unor imagini video postate în spațiul public, pe o rețea de socializare, polițiștii specializați în arme, explozivi și substanțe periculoase s-au sesizat din oficiu cu privire la comiterea infracțiunilor de nerespectarea regimului armelor și al munițiilor și uz de armă fără drept. În urma activităților investigativ-operative desfășurate, a fost identificat un tânăr, de 22 de ani, din comuna Apold, bănuit de săvârșirea faptelor. Din cercetările efectuate a reieşit că, la data de 8 septembrie 2021, cel în cauză, în timp ce se afla în curtea locuinței sale, din comuna Apold, ar fi executat un foc în plan vertical, cu o armă neletală, deținută fără drept”, a informat Biroul de presă al Inspectoratului de Poliție Județean Mureș.

Potrivit sursei citate, pentru administrarea probatoriului, la data de 11 septembrie polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sighișoara, au efectuat două percheziții domiciliare la locuințele persoanei bănuite.

”În urma perchezițiilor, poliţiştii au identificat o armă neletală supusă autorizării, respectiv un pistol de autoapărare cu gaze, de calibru 9 milimetri, posibil folosit la comiterea faptelor, precum și mai multe cartușe aferente armei, care au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor. În baza probelor administrate, față de tânăr, poliţiştii au luat măsura preventivă a reţinerii, pentru 24 de ore, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului. Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de infracțiunilor de nerespectarea regimului armelor și al munițiilor și uz de armă fără drept, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sighișoara”, se arată în comunicat.

La activităţi au participat şi specialiști criminaliști, polițiști din cadrul Serviciului de Ordine Publică și Poliției municipiului Sighișoara, precum și jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Mureș.

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE