Licitație pentru cinci parcele de pădure, contestată de șapte firme mureșene! Business
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 2215 Vizualizări

Licitație pentru cinci parcele de pădure, contestată de șapte firme mureșene!

Asociaţia Forestierilor şi Producătorilor de Mobilă „Mureşul” a solicitat Direcţiei Silvice Mureş, în numele a şapte societăţi comerciale din judeţ, anularea licitaţiei electronice din data de 18 octombrie, după ce sistemul gestionat de o firmă din Suceava s-a blocat pentru scurt timp, iar la revenire toate loturile de pădure erau deja adjudecate.
Asociaţia Forestierilor şi Producătorilor de Mobilă „Mureşul” a arătat, în sesizarea depusă la Direcţia Silvică Mureş, că mai mulţi operatori care au participat la licitaţie nu au putut să oferteze întrucât sistemul s-a blocat, iar „în momentul deblocării, toate parcelele erau deja câştigate prin licitaţie”, în special de către un operator dintr-un judeţ învecinat.
Operatorii economici din judeţul Mureş consideră că au fost astfel împiedicaţi să oferteze, au cerut anularea licitaţiei din data de 18 octombrie şi reluarea acesteia în perioada imediat următoare, arătând inclusiv faptul că licitaţia a fost câştigată la aproape jumătate de preţ, comparativ cu valoarea licitată anterior pe loturile din imediata vecinătate.
„Din lista referitoare la rezultatul licitaţiei se constată diferenţe semnificative între preţul de adjudecare a acestor loturi şi a loturilor constituite în imediata vecinătate a căror masă lemnoasă este calitativ identică”, susţine Asociaţia Forestierilor şi Producătorilor de Mobilă „Mureşul”, în sesizare.
Şeful Direcţiei Silvice Târgu Mureş, Ilie Covrig, a confirmat primirea sesizării din partea Asociaţiei Forestierilor şi Producătorilor de Mobilă „Mureşul” şi a arătat că a solicitat lămuriri firmei care gestionează aplicaţia.
„Am cerut firmei care gestionează aplicaţia, o firmă din Suceava, să ne comunice de ce s-a blocat sistemul. Noi am informat firmele că trebuie să vină cu o ordonanţă preşedinţială, întrucât pe regulamentul nostru nu putem relua licitaţia, fiindcă nouă, în sistem, ne apare ca licitaţie adjudecată. E o sesizare a unor firme care spun că nu au putut să îşi depună oferta şi că, la un moment dat, le-a apărut în sistem ‘adjudecat’. Trebuie să vedem care este calea legală pentru anularea licitaţiei. Într-adevăr, partizile din apropierea acelor loturi sunt adjudecate la peste 500 lei pe metru cub, iar acum preţul de adjudecare este de 218 lei pe metru cub”, a declarat, joi, pentru Agerpres, şeful Direcţiei Silvice Mureş, Ilie Covrig.
Licitaţia din 18 octombrie a vizat două parcele pe raza Ocolului Silvic Fîncel, două în zona Ocolului Silvic Lunca Bradului şi una pe raza Oculului Silvic Răstoliţa. 

(www.agerpres.ro)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE