Finanțare de 149 de milioane de lei pentru Aeroportul ”Transilvania”! Business
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 713 Vizualizări

Finanțare de 149 de milioane de lei pentru Aeroportul ”Transilvania”!

Vicepremierul României, Sorin Grindeanu a semnat marți, 18 ianuarie, două contracte de finanțare pentru modernizarea Aeroportului Internațional „Transilvania” Târgu Mureș, în valoare totală de 149 de milioane de lei, a informat, în aceeași zi, prin intermediul unei declarații de presă, dr. Florin Buicu, deputat PSD de Mureș.

Potrivit informațiilor furnizate de către dr. Florin Buicu, prin finanțarea asigurată de Ministerul Transporturilor, Aeroportul Internațional ”Transilvania” Târgu Mureș își va putea crește capacitatea și va îmbunătăți condițiile oferite pasagerilor.

”Sumele alocate vor fi folosite pentru: extinderea platformei de parcare aeronave până la suprafața de 8.000 de metri pătrați, extinderea terminalului de pasageri până la suprafața de 9.397 de metri pătrați, majorarea capacității de procesarea unui număr mare de pasageri pe fluxurile de plecări/ sosiri interne și internaționale, achiziționarea unui echipament de securitate aeroportuară modern și performant, onstruirea unei remize PSI și dotarea corespunzătoare a acesteia, maximizarea gradului de confort al pasagerilor în contextul siguranței și securității aeroportuare”, a menționat deputatul social-democrat.

În aceeași declarație de presă, dr. Florin Buicu a mai arătat că ”obiectivul este inclus în Master Planul General de Transport și trebuie finalizat până în luna decembrie 2023”, respectiv că ”investițiile sunt motorul de dezvoltare al oricărei societăți și PSD este promotorul acestui principiu.”

În aceeași zi, președintele Consiliului Județean Mureș, Péter Ferenc, a dezvăluit că s-a deplasat la București în vederea semnării contractelor de finanțare.

”Am semnat astăzi două contracte de finanțare pentru modernizarea Aeroportului „Transilvania” Târgu Mureș, în valoare totală de 30 de milioane de euro. Prin finanțarea asigurată de Ministerul Transporturilor, Aeroportul din Târgu Mureș își va putea crește capacitatea și va îmbunătăți condițiile oferite pasagerilor. Mulțumim pentru sprijinul acordat domnului Kelemen Hunor, viceprim- ministru și domnului Sorin Grindeanu, viceprim-ministru, ministrul Transporturilor și Infrastructurii”, a transmis, prin intermediul unui text făcut public pe pagina sa de Facebook, președintele Consiliului Județean Mureș.

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE