Fără limită de vârstă în armata rusă Stiri din vecinatatea Romaniei
  • Alexandra Haja
  • 0 comentarii
  • 128 Vizualizări

Fără limită de vârstă în armata rusă

Partidul preşedintelui rus Vladimir Putin, Rusia Unită, a propus eliminarea limitei de vârstă pentru înrolarea în armată, astfel încât orice persoană care corespunde exigenţelor să poată semna un contract pentru a activa ca militar profesionist sau specialist în diverse domenii în cadrul forţelor armate.

Unele mass-media afirmă că, după aprobarea legii, bărbaţii ar putea servi în armată inclusiv până la vârsta de 65 de ani.

Pentru operarea armamentului de înaltă precizie şi a armelor grele este nevoie de specialişti înalt calificaţi, iar experienţa arată că aceştia dobândesc astfel de competenţe în jurul vârstei de 40-45 de ani, motivează deputaţii ruşi în fundamentarea proiectului de lege. Vor putea fi astfel atraşi în armată ingineri, specialişti în comunicaţii sau medici, printre alte specialităţi, se mai arată în document.

Conform normelor în vigoare, cetăţenii ruşi pot semna un prim contract cu armata între vârsta de 18 şi 40 de ani, iar cei străini între 18 şi 30 de ani.

Iniţiativa survine după pierderile grele în oameni şi echipamente suferite de armata rusă în invazia lansată împotriva Ucrainei pe 24 februarie şi care nu decurge conform planului Moscovei, timp în care Ucraina şi-a mobilizat aproape toţi bărbaţii apţi să servească în armată.

EFE

( www.agerpres.ro )

Foto: www.7media.ro

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE