Porcii se pot vinde
21 februarie 2007Chiar dacă Uniunea Europeană a impus României ca şi comercializarea porcinelor să se facă după anumite reguli, Autoritatea Naţională Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor a obţinut o derogare la interdicţia impusă la finele anului trecut de Comisia Europeană. Astfel că, până la sfârşitul lunii iunie, CE va permite crescătorilor de porci care deţin mai puţin de trei animale să comercializeze carnea, la nivelul judeţului. Aceştia trebuie să specifice numele anatorului la care porcii vor fi sacrificaţi, respectiv acceptul unităţii, în scris, şi cu act care să dovedească programarea. Este de datoria crescătorilor să aducă la cunoştinţa autorităţilor şi carmangeriile sau măcelăriile care vor comercializa carnea şi vor prezenta un contract sau o înţelegere scrisă cu proprietarii de autovehicule autorizate pentru transportul animalelor vii şi a cărnii. (S.S.)
Lasă un comentariu