Share
Home / Business / EXCLUSIV. Împrumutul pentru pista Aeroportului „Transilvania”, blocat de o chichiţă?! Péter Ferenc: „Nu putem face nimic în acest sens…”

EXCLUSIV. Împrumutul pentru pista Aeroportului „Transilvania”, blocat de o chichiţă?! Péter Ferenc: „Nu putem face nimic în acest sens…”

Preşedintele Consiliului Judeţean Mureş, Péter Ferenc, a declarat joi, 16 martie, pentru cotidianul Zi de Zi, că există posibilitatea ca autorităţile judeţene să nu mai poată contracta în acest an împrumutul în sumă de 77 de milioane de lei pentru reabilitarea pistei Aeroportului Internaţional „Transilvania” Târgu-Mureş, din cauza unui plafon anual stabilit în acest sens de Guvern pentru unităţile administrativ-teritoriale din România, care în acest an a fost depăşit de Judeţul Mureş.

„Din păcate, pentru anul acesta, acest plafon este terminat”

Potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean Mureş, pentru judeţul Mureş plafonul stabilit de Guvern „este deja terminat”, astfel încât aprobarea creditului de către o comisie guvernamentală va trece pe o „listă de aşteptare”.

„Întotdeauna este şi a fost acest plafon. În fiecare an, Guvernul decide care este acel plafon unde se încadrează unităţile-administrativ teritoriale, la credite. Acest plafon din păcate anul acesta deja este terminat. Noi vom putea depune doar cererea pentru credit, pentru aprobarea creditului de această comisie guvernamentală doar după ce va fi finalizată procedura de achiziţie. Bineînţeles, acela o să rămână pe lista de aşteptare şi în cazul în care vor fi eliberate acele sume din acel plafon, atunci din lista de aşteptare urmează următorul. Deci din păcate, pentru anul acesta, acest plafon este terminat. Nu putem să facem nimic în acest sens pentru că noi nu puteam să depunem înainte cererea decât după ce ai contractul cu banca. Depunem cererea şi vedem ce se întâmplă mai departe”, a afirmat Péter Ferenc.

Apel la rezervele bugetare ale Consiliului Judeţean

De asemenea, preşedintele Consiliului Judeţean Mureş a arătat că autorităţile judeţene vor continua demersurile pentru accesarea respectivului împrumut.

„Oricum, cu colegii din Consiliul Judeţean aşa am discutat că vom suporta cheltuielile momentan. Ca să putem să pornim achiziţia publică în buget va apărea ca din surse proprii va fi finanţată restul sumei care este necesară pentru reparaţia pistei. Pe parcurs, dacă reuşim să intrăm cu creditul, atunci bineînţeles vom aduce o nouă hotărâre de Consiliu Judeţean prin care se va schimba rolul sursei proprii în credit bancar, dar momentan, ca să putem demara, începem bugetul cu alocarea sumei din rezervele pe care le-a avut Consiliul Judeţean Mureş. Bineînţeles că asta înseamnă că pe partea cealaltă, unde aş fi dorit ca aceste sume să le cheltuim pe drumuri vor fi mai puţine pentru investiţii, dar sperăm să reuşim ca prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală să realizăm ceea ce n-am reuşit să realizăm din bugetul propriu”, a menţionat Péter Ferenc.
Alex TOTH

Share

1 comentariu

  1. Vai futev-ar Hantatarul sa va futa cu bugetele voastre!
    Calatori din județele Mures, Hargita, Covasna merg la Sibiu si Cluj la aeroport, cand noi la Targu Mures suntem incapabili de Facut reparaţiile necessary sa fim in secolul XXI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Ce mai buni trăgători din MAI, premiaţi la Sângeorgiu de Mureş

Campionatul de tir al Ministerului Afacerilor Interne (MAI) şi-a desemnat joi, 17 mai, câştigătorii. În …

Share
Share