Home / Politic / UPDATE: Orban despre dizvolvarea BP al PNL Tîrgu Mureș: “Nu agreez astfel de decizii”

UPDATE: Orban despre dizvolvarea BP al PNL Tîrgu Mureș: “Nu agreez astfel de decizii”

Distribuie

Biroul Politic al PNL Tîrgu Mureş a fost dizolvat la începutul acestei luni. Biroul dizolvat a contestat decizia forului superior, iar contestaţia acestuia va fi analizată de Comisia de Onoare şi Arbitraj, constituită în acest scop, la sfârşitul acestei săptămâni. Problema a fost supusă inclusiv conducerii centrale a partidului, prezentă vineri la Tîrgu Mureş, prin preşedintele Ludovic Orban, secretarul general, Robert Sighiartău, şi Florin Roman, unul dintre vicepreşedinţi, responsabil de Regiunea Centru. 

 

Forfotă în această după-amiază la sediul PNL Mureș. Pentru ora 14 este anunțată o conferință de presă cu președintele Ludovic Orban, însă în curtea unde își are sediul organizația ajunseseră deja o parte din Biroul Politic al PNL Tîrgu Mureș – Ovidiu Moldovan, președintele PNL Tîrgu Mureș, Vasile Filimon, unul din primvicepreședinți, Radu Todoran, Pavel Dumitru, Dumitru Matei, Teodora Benedek, vicepreședinți, birou dizolvat la începutul acestei luni, consilieri județeni și vicepreședinți ai PNL Mureș – Mara Togănel și Ionela Balaș, primari și aleși locali din localitățile din județ – primarii comunelor Rîciu și Gurghiu – Ioan Vasu și Laurențiu Boar, consilierii locali – Răzvan Popa – Corunca, Ciprian Belean – Rîciu, Dan Iernuțan și Alex Gyorgy, vicepreședinți ai PNL Mureș, și mulții alții. Îl zăresc chiar și pe omul de afaceri Dragoș Feurdean.
În sala de conferințe a PNL Mureș iau loc, pentru început, Robert Sighiartău, secretarul general al PNL, deputatul Florin Roman, vicepreședinte al PNL, senatorul Cristian Chirteș, președintele PNL Mureș, și deputatul Doru Oprișcan.
Ascultăm cuminți toate temele naționale propuse de către cei doi oaspeți, ca să ajungem până la urmă la ceea ce e mai aproape de noi: dizolvarea Biroului Politic al PNL Tîrgu Mureș.
Florin Roman, vicepreședinte PNL, ne oferă un răspuns scurt, subliniind că întâi chestiunea dizolvării trebuie discutată în interiorul organizației.
“Știu că există și o contestație, aceste lucruri ni le vom rezolva în interiorul partidelor, pentru că și Mureș, și la Alba, și unde doriți dvs., acest partid funcționează după regulile statutului Partidului Național Liberal”, susține acesta.
Până ne mai preocupăm de problema lipsei autostrăzilor din România – deși PNL, atât vechiul PNL cât și PD devenit PDL au fost la guvernare și ne-au rămas foarte mulți km de autostradă și din perioadele lor – , ajunge și Ludovic Orban, președintele PNL.
Aceeași întrebare, alt răspuns. “Sunt curent cu această decizie, mi se pare straniu să dizolvi un birou municipal la nici 3 luni de la alegere. Nu cunosc foarte bine motivele care au stat la baza acestei decizii, dar e ca și cum m-aș apuca eu să dizolv Biroul Județean Mureș, la două luni de la alegeri. Sigur că eu nu voi face așa ceva. Demiterea unei echipe de conducere care a fost aleasă trebuie să se facă din niște motive extrem de serioase, fie că nu își îndeplinește obiectivele, iar pentru asta trebuie să treacă o perioadă de timp, nu poți să faci o evaluare în 2-3 luni de zile, fie că nu se poziționează pe linia politică a partidului, ceea ce nu știu dacă a fost cazul. Nu agreez astfel de decizii și astfel de situații și cred că la baza acțiunii noastre politice ca partid trebuie să stea cooperarea, respectul față de fiecare membru al partidului, trebuie să stea funcționarea instituțională, statutară a fiecărui organism de conducere a Partidului Național Liberal”, a declarat Ludovic Orban.
Acestea fiind spuse, așteptăm să vedem care este poziția liderilor naționali ai liberalilor după discuțiile interne, pentru că am plecat la fel de nelămuriți cum am ajuns.
Dizolvarea Biroului Politic al PNL Tîrgu Mureș a fost motivată de susținerea de către organizația municipală a celor doi viceprimari ai Municipiului Tîrgu Mureș aleși recent, din PSD – Sergiu Papuc – și UDMR – Makkai Grigore. Sau cel puțin așa am înțeles.

 

UPDATE. Cum rămâne cu Biroul Politic?

 

Duminică, dacă tot am văzut că nu vin lămuriri din partea organizaţiei judeţene sau a celei municipale, sunăm.
„Se urmează procedurile normale, e Comisia de Onoare şi Arbitraj, care e deja constituită, şi, probabil, noi, joi, o să o convocăm, şi ea va începe să lucreze”, a susţinut liderul PNL Mureş, Cristian Chirteş.
Acesta ne-a confirmat că dizolvarea Biroului Politic al PNL Tîrgu Mureș a fost motivată de susținerea de către organizația municipală a celor doi viceprimari ai Municipiului Tîrgu Mureș aleși recent, din PSD – Sergiu Papuc – și UDMR – Makkai Grigore.
„Votul în Consiliul Local în primul rând, apoi lipsa de comunicare, ideea că nu s-au întrunit sunt motivele invocate în acea decizie”, a enumerat preşedintele organizaţiei judeţene.
De cealaltă parte, Ovidiu Moldovan, preşedintele Tîrgu Mureş, consideră în continuare că nu au fost motive pentru dizolvarea Biroului Politic al PNL Tîrgu Mureş.
“Săptămâna viitoare se reglează totul, dar ideea e că discuţiile au continuat în aceeaşi notă, ca şi declaraţiile de la conferinţa de presă. Probabil că vom face o şedinţă săptămâna viitoare, în care să îşi revoce hotărârile. Ele sunt nestatutare şi nu au cum să îşi producă efectele”, a punctat Ovidiu Moldovan.
Cu acestea fiind spuse şi consemnate, mai avem răbdare câteva zile ca să vedem cum se va încheia acest conflict intern al liberalilor.

Ligia VORO

 


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Haide să plantezi copaci împreună cu Asociația Mureș Runners! „Noi trebuie să dăm tonul schimbării”

Distribuie „Comunitatea crește atunci când fiecare dintre noi acționăm!” este deviza de la care pleacă …

3 comentarii

  1. Conştiinţa vie.

    ROMÂNIA TREBUIE SĂ INTERZICĂ PARTIDELE CONSTITUITE PE CRITERII ETNICE (gen U.D.M.R.). ASTFEL DE PARTIDE SUNT O RUŞINE PENTRU DEMOCRAŢIE!

  2. Pai atunci bine ca s-a dizolvat

  3. SĂRACII PENELE-IȘTI LE ZBOARĂ PENELE DAR ȘI PARTIDUL.DUPĂ 2 ȚAȚE A VENIT UN ORBAN CARE NU SPUNE CE VREA SĂ FACĂ PENTRU ȚARĂ, CERE DEMISII.NIMENI NU AGREEAZĂ POLITICA LOR FALIMENTARĂ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.