Cum accesăm finanțări prin POR 2014-2020 Business
  • alin.zaharie
  • 0 comentarii
  • 279 Vizualizări

Cum accesăm finanțări prin POR 2014-2020

Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Regional a publicat, în data de 21 decembrie 2017, versiunea finală a Ghidului specific pentru apelul de proiecte din cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020, Axa Prioritară 1 – Promovarea transferului tehnologic, Prioritatea de Investiții 1.1, Operațiunea C – Investiţii pentru IMM-uri pentru implementarea unui rezultat al cercetării – inovării în parteneriat cu Entitățile de Inovare și Transfer Tehnologic.

IMM-urile, beneficiari ai produsului cercetării

În acest context, reprezentanții ADR Centru au susținut marți, 23 ianuarie, la sediul Camerei de Comerț și Industrie Mureș,  o sesiune de informare privind posibilitățile de finanțare prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa Prioritară 1 – Promovarea transferului tehnologic.

„Acest seminar este primul dintr-o serie de două seminarii  pe Axa Prioritară 1 a Programului Operațional Regional 2014-2020, privind sprijinirea IMM-urilor în parteneriat cu entitățile de inovare și transfer tehnologic, celor care implementează un produs al cercetării-inovării în cadrul unei intreprinderi. Axa Prioritară 1  este una mai specială a Programului Operațional Regional, care se adresează promăvării transferului tehnologic. Are trei operațiuni, una care sprijină crearea și dezvoltarea de entități de inovare și transfer tehnologic, o operațiune care  vizează crearea și dezvoltarea de parcuri ștințifice și tehnologice, și operațiunea care a făcut obiectul acestui seminariu, prin care IMM-urile, cu sprijinul entităților de inovare și transfer tehnologic, implementează în cadrul intreprinderilor un produs al cercetării și dezvoltării”,  a precizat Adriana Mureșan, director programare în cadrul Agenției pentru Dezvoltare Regională (ADR) Centru.

25 ianuarie-25 iunie, perioada de depunere a proiectelor

Prioectele se pot depune începând cu data de 25 ianuarie, ora 10:00, închiderea sesiunii de depunere fiind 25 iunie, ora 10:00. Cererile de finanțare se vor depune exclusiv  prin aplicația electronică MySMIS.

„Începând cu data de 25 ianuarie se pot depune proiecte pe Axa Prioritară 1 a Programului Operațional Regional care vizează promovarea transferului tehnologic. Pot depune proiecte IMM-urile care doresc să implementeze în activitatea proprie un rezultat al cercetării. Aceste IMM-uri sunt obligate să depună aceste proiecte în parteneriat  cu  o entitate de inovare și transfer tehnologic, să-i ajute să facă transferul de tehnologie , de la institutul de cercetare, către activitatea proprie. Aici vorbim de IMM-urile care au un an fiscal activitate, care au desfășurat activitate și care au profit la finalul anului fiscal anterior cu un număr minim de un salariat. In ce privește entitatea de inovare și transfer tehnologic care intră în parteneriat cu IMM-urile, ea trebuie să fie acredidată sau autorizată provizoriu. Entitatea de inovare și transfer tehnologic (ITT),  poate fi o universitate, un  institut de cercetări, care asigură anumite servicii firmei beneficiare a proiectului, astfel ca firma să găsească un brevet, un produs nou pe care să-l implementeze în activitatea proprie . Transferul tehnologic de fapt reprezintă trecerea de la cercetare  la implementare. Entitatea de inovare și transfer tehnologic face transferul de tehnologie de la entitatea care cercetează, care descoperă ceva inovativ, către producție, către IMM-urile care doresc să-l implementeze în activitatea proprie , și să-l producă la scară largă”, a precizat Adriana Mureșan.

90 %, rata de co-finanțare

Valoarea minimă de finanțare a unui proiect este de 25.000 de euro, valoarea maximă fiind de 200.000 de euro pe intreprindere unică în 3 ani fiscali consecutivi (ultimii doi ani fiscali înainte de depunerea cererii de finanțare și anul curent depunerii cererii de finanțare).  Ratele de co-finanțare  aplicabile pentru cheltuielile eligibile sunt de 90 %, contribuția Programului, și 10 % contribuția solicitantului.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE