Home / Administratie / Structurile forţelor pentru operaţii speciale din România, coordonate de la Târgu-Mureş

Structurile forţelor pentru operaţii speciale din România, coordonate de la Târgu-Mureş

Distribuie

Secretarul de stat pentru politica de apărare, planificare şi relaţii internaţionale din cadrul Ministerului Apărării Naţionale, Mircea Duşa, a afirmat, sâmbătă, că de la Târgu-Mureş vor fi coordonate, din punct de vedere militar, toate structurile forţelor pentru operaţii speciale din ţară.

“Pentru municipiul Târgu-Mureş este un eveniment deosebit, în sensul că, în procesul de transformare, dezvoltare şi modernizare a Armatei, pentru prima dată funcţionează în municipiul Târgu-Mureş o structură centrală a Ministerului Apărării Naţionale, respectiv comandamentul forţelor pentru operaţii speciale care a fost operaţionalizat cu data de 1 martie 2003. De aici, de la Târgu-Mureş, de la acest comandament, vor fi coordonate, din punct de vedere militar, toate structurile forţelor pentru operaţii speciale, inclusiv cei de la forţele terestre, forţele aeriene şi forţele navale”, a declarat Mircea Duşa, făcând referire la recenta decizie de înfiinţare a acestui comandament la Târgu-Mureş.

Mircea Duşa a participat la ceremoniile organizate la împlinirea a 15 ani de la înfiinţarea Batalionului 610 operaţii speciale “Vulturii” din Târgu-Mureş. La eveniment a fost prezent şi vicepremierul Paul Stănescu, care a remarcat gradul ridicat de pregătire al militarilor mureşeni.

“Mă bucur foarte tare, întâmplător am fost astăzi aici, am vorbit cu domnul secretar de stat Mircea Duşa şi am venit cu multă plăcere şi mult interes, fiind 15 ani de la înfiinţarea corpului de armată operaţiuni speciale. Cred că militarii sunt foarte bine pregătiţi, îşi asumă foarte multe riscuri, am venit cu drag astăzi”, a spus Paul Stănescu.

Cu ocazia aniversării a 15 ani de la înfiinţarea Batalionului 610 operaţii speciale “Vulturii” şi a sărbătoririi Zilei Forţelor pentru Operaţii Speciale, Brigada 6 Operaţii Speciale “Mihai Viteazul” a organizat sâmbătă o serie de manifestări, prin care a prezentat tehnica militară din dotarea militarilor din forţele speciale.

Astfel, în centrul municipiului Târgu-Mureş sâmbătă a avut loc o expoziţie de tehnică militară, un ceremonial urmat de o paradă militară de amploare. În programul manifestărilor figura şi o demonstraţie a forţelor aeriene însă, din cauza vremii nefavorabile, avioanele militare nu au mai decolat de la baza din Câmpia Turzii.

(www.agerpres.ro)


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Mureș: Caravană cu servicii gratuite din 10 specialități medicale

Distribuie Direcția de Asistență Sighișoara Sighișoara a demarat, în data de 18 martie 2024, o …

1 comentariu

  1. La Multi Ani! si sa aveti viata lunga ca si existenta.
    Nu stiu de ce aceste evenimente sunt tinute secrete, si mai ales fata de noi,cei care am absolvit aceast tip de scoala si suntem ofiteri in rezerva,combatanti pana la 62 de ani.Noi nu am fost invitati niciodata si nu ni se acorda dreptul de a purta uniforma.
    Cum am putea intra si noi in posesia acestor informatii si tinute.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.