Home / Administratie / EXCLUSIV! Termen nou pentru finalizarea Centurii Ocolitoare a municipiului Târgu-Mureş!

EXCLUSIV! Termen nou pentru finalizarea Centurii Ocolitoare a municipiului Târgu-Mureş!

Distribuie

Secretarul de stat Maria Magdalena Grigore a anunţat, prin intermediul unui răspuns la o interpelare adresată de deputatul PMP Marius Paşcan, poziţia Ministerului Transporturilor vis a vis de realizarea Centurii Ocolitoare a municipiului Târgu-Mureş, proiect aflat în prezent în stadiu de conservare, după rezilierea contractului dintre Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) şi firma Copisa.

De ce s-a reziliat contractul

Potrivit informaţiilor furnizate de Maria Magdalena Grigore, la data de 15 august 2017 antreprenorul a realizat o expertiză tehnică din care au rezultat lucrări suplimentare care presupuneau revizuirea proiectului tehnic pus la dispoziția antreprenorului şi a tuturor ofertanților în cadrul documentației de atribuire care a stat la baza licitației pentru contractul de execuție lucrări „Construcția variantei de ocolire Târgu-Mureş”.

„În urma cuantificării acestor lucrări suplimentare, s-a constatat că pentru finalizarea obiectivului de investiție, valoarea suplimentară estimată este de aproximativ 57% peste valoarea inițială a contractului, această suplimentare nefiind posibilă din punct de vedere legal întrucât reprezintă o modificare substanțială în sensul prevederilor legislației în materia achizițiilor publice. Pornind de la cele mai sus şi având în vedere responsabilitatea proiectanților prevăzută de Legea nr. 10/1995, republicată, privind calitatea în construcții, CNAIR SA întreprinde în prezent demersurile necesare în vederea executării garanției de bună execuție a proiectantului”, a precizat reprezentanta Ministerului Transportului, într-un document datat 10 aprilie 2018.

Se caută responsabilii pentru întârzierea proiectului

Referindu-se la activitățile privind elaborarea şi promovarea documentațiilor tehnico-economice aferente „Centurii Ocolitoare Târg-Mureş”, Maria Magdalena Grigore a explicat că acestea s-au desfășurat după semnarea contractului privind „Revizuirea/ actualizarea studiului de fezabilitate, a proiectului tehnic şi a detaliilor de execuție şi documentația de atribuire pentru Varianta de Ocolire Târgu-Mureş” în cadrul mai multor structuri de specialitate din CNAIR SA cu atribuții în verificarea documentațiilor tehnice întocmite de către prestatorii de servicii de proiectare.

„După semnarea contractului de execuție lucrări pentru „Construcția variantei de ocolire Târgu-Mureş”, respectiv, după data de 30 iunie 2014, implementarea acestuia a intrat în sarcina unei unități de implementare proiecte. Se vor analiza toate cauzele care au determinat întârzierea acestui proiect precum şi responsabilii potrivit legii pentru respectivele întârzieri. De asemenea, aşa cum am precizat mai sus, se desfășoară în prezent la CNAIR SA proceduri de executare a garanției de bună execuție a proiectantului”, a subliniat secretarul de stat.

Demersuri pentru un nou contract de proiectare şi execuţie

Totodată, Maria Magdalena Grigore a furnizat detalii şi despre viitorul proiectului, menţionând că CNAIR SA va face toate demersurile necesare în vederea încheierii unui nou contract de proiectare şi execuție lucrări în cursul anului 2018.

„Valoarea estimată a lucrărilor rămase de executat va fi determinată în cadrul documentației de atribuire şi va putea fi comunicată după finalizarea acestei documentații. Obiectivul de investiție va fi finanțat prin programul POIM 2014 – 2020 – Fondul de Coeziune. Termenul de finalizare a obiectivului este estimat pentru semestrul I al anului 2021. Precizăm că respectarea acestui termen este dependentă de închiderea conform calendarului a procedurii de achiziție publică şi semnarea contractului de proiectare şi execuție lucrări în cursul anului 2018”, a arătat secretarul de stat.

Alex TOTH


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Mureș: Caravană cu servicii gratuite din 10 specialități medicale

Distribuie Direcția de Asistență Sighișoara Sighișoara a demarat, în data de 18 martie 2024, o …

1 comentariu

  1. Lucian Francean

    Cu analize nu se face drumul!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.