Primăria Reghin se împrumută pentru cofinanțarea proiectelor Administratie
  • alin.zaharie
  • 0 comentarii
  • 160 Vizualizări

Primăria Reghin se împrumută pentru cofinanțarea proiectelor

DSC_0909Consilierii locali reghineni întruniți miercuri, 2 decembrie în ședință extraordinară au aprobat cele două puncte aflate pe ordinea de zi, proiecte care au vizat două împrumuturi în vederea asigurării cheltuielilor asociate proiectelor din fonduri externe nerambursabile și a proiectelor finanțate din programele naționale.

450.000 lei pentru cofinanțarea la proiectele europene

Primul proiect a avut în vedere contractarea unui împrumut în valoare de 450.000 lei de la Minsiterul Finanțelor Publice. Potrivit proiectului,  împrumutul este destinat asigurării cheltuielilor neeligibile asociate proiectelor din fonduri externe nerambursabile prin POR 2007-2013, respectiv ”Modernizarea străzilor Gării, Dedradului și Gurghiului” cu suma de 350.000 lei, și proiectul ”Centru de Informare Turistică” cu suma de 100.000 lei.

Condiții de creditare favorabile

Al doilea proiect suspus spre aprobare a avut în vedere un împrumut în valoare de 954.000 lei de la Ministerul Finanțelor Publice în vederea asigurării cofinanțării proiectelor finanțate din programele naționale, ”Bloc de locuințe sociale în Municipiul Reghin, pe strada Ierbuș, nr. 37 B” – 425.000 lei, ”Asfaltare strada Pietroasei și strada Pășunii în Municipiul Reghin”- 327.000 lei, și ”Înființare parc nou în Municipiul Reghin”- 202.000 lei.

DSC_0905Multe dintre administrațiile locale nu au putut accesa fonduri europene sau guvernamentale neputând să susțină cofinanțarea. Astfel s-a emis o ordonanță de guvern prin care se acordă prin trezorerie credite avantajoase pentru aceste administrații locale. Ținând cont că și noi avem proiecte în derulare, și proiecte care urmează să le continuăm cum este parcul nou de la Pădurea Rotundă am apelat la această măsură. Condițiile de creditare sunt favorabile și cu dobândă fixă, cheltuieli mici pentru creditul pe care să-l luăm pentru cofinanțare. Sunt proiecte în derulare, proiecte care au fost amânate cum este parcul nou, și pentru blocul social la care am semnat contractul de finanțare. Promtitudinea cu care v-am solicitat prezența dumneavoastră la această ședință este că până în 4 decembrie trebuie depuse documentațiile. Cei de la Direcția Finanțelor Publice ne-au solicitat să depunem documentația cât mai repede deoarece e sfârșit de an, și trebuie să facă verificările în teritoriu  și abia apoi trimise la Ministerul de Finanțe. Termenul era 1 octombrie, dar pentru că nu toate avizațiile s-au depus, acest termen s-a prelungit până pe data de 4 decembrie.”, a precizat Maria Precup, primarul municipiului Reghin.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE