Preşedintele organizaţiei Slow Food International, italianul Carlo Petrini s-a aflat miercuri în comuna Saschiz, la invitaţia membrilor fundaţiei ADEPT. Asta după ce în urmă cu două săptămâni o altă delegaţie Slow Food din Italia a jurizat un concurs de gemuri preparate de gospodinele din Saschiz şi din satele învecinate.
Preşedintele Slow Food a dorit acum să cunoască personal zona şi potenţialul său în producerea şi promovarea produselor naturale.
Organizaţia numără peste 83.000 de adepţi din 107 ţări, iar în ţara noastră primul "Conviviu" Slow Food a luat naştere la Sighişoara, în iulie anul trecut, la iniţativa fundaţiei ADEPT.
Carlo Petrini a vorbit la Saschiz despre participarea unei delegaţii româneşti la Torino între 26 şi 30 octombrie a.c. la Salonul de Gustări "Hall of taste" şi la Terra Madre-întâlnirea membrilor Slow Food din întreaga lume.
Preşedintele Slow Food International a pledat pentru stoparea producţiei industriale alimentare şi încurajarea micilor producători, conform principiului calitatea bate cantitatea. Cu un reportaj realizat la întâlnirea de miercuri de la Saschiz vom reveni în numărul de mâine. (F.C.)
Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:
Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri
Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor
”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”
Clean-up. Curajul Mădălinei
Povestea lui Mircea
Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri
De asemenea, verificati
Curăţenia de Primăvară – Primăria Reghin
DistribuieCOMUNICAT Municipiului Reghin, organizează în perioada 14 martie – 21 aprilie 2016, acţiunea de salubrizare …