Varujan Vosganian politician, economist sau poet? Uncategorized
  • admin
  • 0 comentarii
  • 73 Vizualizări

Varujan Vosganian politician, economist sau poet?

368_VarujanVosganian.gifPreşedintele Comisiei Economice din cadrul Senatului, Varujan Vosganian, a arătat joi în faţa reghinenilor o latură aparte a personalităţii sale, aceea de poet. Joi, de la ora 18,30, în Club David din Reghin, senatorul şi-a prezentat cele două volume de poezii, "Iisus cu o mie de braţe" şi "Portret de femeie". "Mesajul pe care am vrut să îl transmit prin cărţile mele este că dincolo de altceva în această tranziţie fundamental este suportul cultural, emanciparea mentalităţilor. Dacă noi nu pornim cu schimbare lumea nu se va schimba. Politica este mai la îndemână şi oamenii îşi cultivă patimile prin politică, poezia a avut întotdeauna o anumită discreţie", a declarat Varujan Vosganian.
Pentru senator poezia este, cum a lăsat să se înţeleagă, un fel de refugiu, calea de a te putea întoarce la tine însuţi şi modalitatea de a te apropia de semeni. "Dacă vrei să faci acte de politică adevărată, care să ofere modele societăţii, trebuie să o însoţeşti cu acte de cultură", a precizat poetul Varujan Vosganian.
Prin volumul "Portret de femeie", Vosganian nu a încercat să îşi expună latura sensibilă, ci să prezinte femeia aşa cum a descoperit-o chiar el: "Eu nu sunt feminin, dar femeia e jumătatea infinită şi atunci trebuie să o descoperim. Oricum, şi noi suntem sensibili, sensibilitatea e apanajul bărbaţilor, oricât caută ei să se îmbărbăteze".
Liana TODORAN

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE