Retrocedarea "Bolyai" şi Unirea" se judecă la ÎCCJ Eveniment
  • admin
  • 0 comentarii
  • 37 Vizualizări

Retrocedarea "Bolyai" şi Unirea" se judecă la ÎCCJ

408_retrocedarea.gifSentinţa prin care decizia Comisiei de retrocedare de pe lângă Guvernul României privind retrocedarea în natură a clădirilor care adăpostesc Liceele "Bolyai" şi "Unirea" către bisericile istorice maghiare era anulată de instanţele mureşene a fost atacată cu recurs. Astfel, procesul ajunge la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, care va trebui să îndrepte greşeala făcută de preşedinta Secţiei Comerciale şi de Contencios Administrativ de la Târgu Mureş, judecătoarea Maria Coman, care, potrivit reprezentanţilor Ligii Pro Europa, a dat o sentinţă nelegală care încalcă legile retrocedării. Şeful Biroului pentru Apărarea Drepturilor Omului din cadrul LPE, Haller Istvan (foto), a declarat că în caz contrar, România va avea un nou proces la CEDO pe care îl va pierde cu siguranţă.
La rândul său, vicepreşedintele executiv al UDMR, Borbely Laszlo, spune că la instanţa de la Târgu-Mureş s-a trecut peste un aspect foarte important, respectiv faptul că Primăria Târgu-Mureş nu poate fi parte în speţă. "Cred că Primăria din Târgu-Mureş nu poate fi parte în acest proces, aceasta este problema", spune Borbely, în timp ce consilierii locali ai UDMR îl acuză pe primarul Dorin Florea că a atacat în instanţă decizia Comisiei de retrocedare fără a avea girul Consiliului Local.
Precizăm că la doar câteva zile după ce judecătoarea Maria Coman dădea sentinţa prin care se anula hotărârea retrocedării celor două imobile în natură către foştii proprietari, premierul Călin Popescu Tăriceanu declara că Guvernul pe care îl conduce se angajează să rezolve problema retrocedărilor. Mai mult, Tăriceanu spunea că el susţine retrocedarea în natură, drept pentru care instituţiile publice şi autorităţile locale trebuie să caute soluţii pentru ca spaţiile să fie eliberate.

Maria CĂLIN

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE