Mi-e dor  de Târgu Mureş Sport
  • admin
  • 0 comentarii
  • 61 Vizualizări

Mi-e dor de Târgu Mureş

427_Miedorde.gifFostul jucător al echipei ASA şi al Stelei, Ladislau Boloni, împlineşte astăzi 52 de ani. Deşi este prins până peste cap cu munca la Rennes, mureşeanul a găsit timp pentru un dialog. El îşi va sărbători ziua de naştere singur, deorece soţia lui se află în vizită în România, iar fiica la Nancy.

Florin Marcel: Bună dimineaţa şi la mulţi ani domnule Boloni! Vă sun de la cotidianul Zi de Zi. Mâine împliniţi 52 de ani şi am vrut să fim primii care vă urează "La mulţi ani", în numele nostru şi al mureşenilor. Cum vă simţiţi la 52 de ani? Cum vă veţi sărbători ziua de naştere?
Ladislau Boloni: Mulţumesc. Mă simt bine, în putere. Sunt sănătos, am chef de muncă, am un loc de muncă (râde) şi asta e important. Nu va fi o zi specială, pentru că soţia se află în vizită la rude, în România, iar fiica mea este la Nancy, cu şcoala. Probabil vom sărbători evenimentul cu o oarecare întârziere.
F.M.: Vă e dor de Târgu Mureş? N-aţi fost de mult timp pe acasă…
Ladislau Boloni: Da. Nu am fost de mult la Târgu Mureş şi îmi e dor de acest oraş frumos. Oriunde ai merge în lume, nu poţi uita Târgu Mureşul. Am auzit că e frumos acasă, că e zăpadă. Aş fi vrut să vin mai des, dar ştiţi cum e… Timpul nu mi-a permis. Dar sunt în contact permanent cu Târgu Mureşul, prin telefon, cu prietenii de acolo.
F.M.: Cum vă sărbătoreaţi ziua de naştere când eraţi acasă, la Târgu Mureş.
Ladislau Boloni: Sincer să fiu, nu prea făceam chefuri. Fie eram prins cu fotbalul, fie cu şcoala. Nu îmi amintesc de vreo petrecere mai deosebită.
F.M.: Probabil că sunteţi la curent cu evenimentele din ţară. Cum vedeţi problema cu datoriile cluburilor, cu posibila falimentare a unor grupări din Divizia A, din cauza faptului că Guvernul nu mai acceptă datornici? Cum e în Franţa, din acest punct de vedere?
Ladislau Boloni: Eu cred că nu se pune problema nedisputării campionatului românesc din acest motiv. Ştiu că sunt multe cluburi cu datorii şi această problemă nu se va rezolva peste noapte. Probabil se va găsi o cale de mijloc, se vor face unele compromisuri. Pe de altă parte, pentru siguranţa locului de muncă pe care rebuie să îl aibă fotbaliştii, trebuie să existe nişte reguli, pe care cluburile să le respecte. În Franţa, de vreo 15 ani, cluburile care au datorii mari sunt retrogradate. Poate că modelul Franţa nu este cel mai fericit, pentru că e prea greu să te supui unui astfel de sistem într-un fotbal cu multe greutăţi finaciare, cum e cel românesc. În Spania sau Anglia, pe de altă parte, sunt mult mai bine tolerate datoriile. Acum, depinde pe ce drum vrea să o apuce România, dar, cum spuneam, siguranţa salariului pe care îl ia fotbalistul trebuie să conteze mult în această ecuaţie. Am stat de vorba cu mulţi fotbalişti români care nu şi-au luat salariul 3-4 luni. În Franţa nu există aşa ceva.
F.M.: Mai mulţi foşti colegi de echipă de la Steaua au sărit în sprijinul dumneavoastă după ce Gigi Becali v-a făcut trădător. Cum comentaţi acest lucru?
Ladislau Boloni: În legătură cu omul acesta eu nu vreau să spun prea multe, pentru că nu vreau să-i fac propagandă. A spus lucruri mult mai grave decât că aş fi un trădător (se referă la faptul că Becali a spus "Boloni e ungur, nu e român"). A făcut referiri la lucruri care nu au trebui să existe într-o Europă din care România vrea să facă parte. În ce epocă trăim ca cineva să facă diferenţe că unul e evreu sau neamţ sau maghiar? Într-un fel, mă bucur că a spus ce a spus, pentru că m-au sunat foarte mulţi prieteni din ţară care m-au susţinut. Astfel am văzut că am prieteni adevăraţi în România.
F.M.: Ce le transmiteţi celor de acasă, târgumureşenilor?
Ladislau Boloni: Le doresc sănătate. Să le mulţumesc dacă nu m-au uitat. Să aibă grijă de oraşul lor, pentru că e un oraş foarte frumos.
Florin MARCEL

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE