PSD vede peste tot stare de asediu Politic
  • admin
  • 0 comentarii
  • 79 Vizualizări

PSD vede peste tot stare de asediu

436_psd.gifPrefectul Ciprian Dobre şi deputatul liberal Eugen Nicolăescu sunt acuzaţi că au creat o stare tensionată la Tăureni, situaţie care ar fi putut degenera într-un conflict violent între locuitorii comunei. Conducerea PSD Mureş mai consideră că cei doi au incitat şi discrminat politic cetăţenii din comună şi au subminat autoritatea primarului.

În informarea trimisă de primarul Ovidiu Oltean conducerii PSD, prezentată ieri şi presei, se arată că prefectul Ciprian Dobre şi deputatul Nicolăescu s-au deplasat în comună în 5 martie pentru a susţine o audienţă publică. S-au format ad-hoc două grupări, una – cea mai numeroasă – susţinătoare a primarului, iar cealaltă formată din locuitori care s-au înscris pe lista de audienţă. Ambele se aflau la căminul cultural, una afară şi cealaltă în interior. Zvonul că prefectul a mers în comună pentru a schimba primarul a agitat spiritele în tabără susţinătorilor acestuia, care au fost la un pas de a se încăiera cu ceilalţi. Prefectul a chemat un echipaj de jandarmi la faţa locului şi, aparent, conflictul a luat sfârşit, dar a rămas să fie continuat şi supradimensionat de către politicieni.
Prefectul Ciprian Dobre s-a arătat revoltat de atitudinea primarului Oltean, catalogând reacţia lui şi a PSD drept aberantă: “După zece minute de audienţă, primarul localităţii a intrat cu 20 de oameni care mă înjurau spunând că fac discriminare politică. Am dat anunţ în ziar că voi face audienţă, cum pot fi acuzat de discriminare? Mi se pare o aberaţie. Nu m-am dus ca reprezentant al unui partid. Probabil numai îngustimea şi obscuritatea unui creier mă poate acuza de aşa ceva”.
Purtătorul de cuvânt al PSD, Viorel Bubău, a declarat – în stilu-i binecunoscut – că partidele ar trebui să se afle într-o confruntare elegantă, fără morţi şi răniţi pe câmpul de luptă.
Preşedintele PSD Mureş are o variantă proprie a acestor întâmplări. Ovidiu Natea consideră că are loc o vânătoare de primari din partea liberalilor, care doresc să-i determine pe unii dintre ei să se înscrie în PNL, pentru ca, ulterior, să poată trece la restructurarea Consiliului Judeţean şi să-i schimbe pe cei doi vicepreşedinţi PSD. El spune că situaţii asemănătoare se întâlnesc la Band, Şăulia, Vânători, Zau de Câmpie şi chiar Sântana. Referitor la aceste acuzaţii, deputatul liberal Eugen Nicolăescu a declarat că nu se pune problema unor presiuni la adresa primarilor social-democraţi, pentru că, oricum, uşa PNL le este închisă acestora, cel puţin până în vară, când expiră termenul de 6 luni în care PNL Mureş nu primeşte membri din alte formaţiuni.
De asemenea conducerea PSD Mureş s-a declarat îngrijorată de faptul că joi Târgu Mureş a arătat ca un oraş sub stare de asediu din cauza impresionantelor forţe de ordine desfăşurare la mitingul sindicaliştilor. Întrebat dacă nu este normal ca astfel să se păstreze ordinea şi să se asigure protecţia protestarilor, urtătorul de cuvânt a spus că intervenţia forţelor de ordine a fost de intimidare. Reamintim că organizatorii mitingului au anunţat că numărul participanţilor la miting este în jur de 5.000, prin urmare şi măsurile luate de forţele de ordine au fost pe măsură.
Se pare că PSD a început
să-şi ia în serios rolul de partid de opoziţie şi să sancţioneze fiecare mişcare a puterii cu exagerările specifice oricărui partid aflat în opoziţie.
Cora MUNTEAN

Nu am făcut presiuni, nu facem şi nu ne interesează membrii PSD. Cel puţin până în 30 iunie. Dar chiar şi după aceea, cei care vor dori să intre în PNL vor fi riguros analizaţi. Dacă ne caută acum, pot să stea pe afară.
Eugen Nicolăescu, deputat PNL

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE