Masacru in rezervatie Externe
  • admin
  • 0 comentarii
  • 110 Vizualizări

Masacru in rezervatie

532_Masacru.gifNouă persoane au fost ucise şi 15 rănite într-un orăşel din statul Minnesota (nordul SUA), după ce un tânăr a deschis focul asupra bunicilor săi, apoi asupra mai multor persoane din liceul la care învăţa. Majoritatea victimelor au fost ucise la liceul Red Lake, care se află într-o rezervaţie indiană, în apropierea graniţei cu Canada şi la circa 240 de kilometri distanţă de capitala statului Minnesota. Elevul a intrat în şcoală în timpul orelor, având asupra sa mai multe arme. Martorii spun că în timp ce trăgea, tânărul "rânjea şi făcea cu mâna". Printre cei ucişi se numără un profesor, un paznic şi cinci elevi. Purtătorul de cuvânt al FBI, Paul McCabe, a declarat că toţi cei omorâţi se aflau într-o singură încăpere. După ce şi-a împuşcat colegii, elevul şi-a tras un glonţ în cap. Tânărul ucigaş se numea Jeff Weise şi avea 16 ani. Tatăl său s-a sinucis în urmă cu 4 ani, iar mama sa este internată într-un sanatoriu în urma unui accident de maşină care i-a provocat un traumatism cerebral.
Zona Red Lake este populată exclusiv de americani nativi – indieni-, şi este autoguvernată. Sărăcia e omniprezentă, iar puţinele slujbe disponibile sunt cele din administraţia locală şi federală. Un reprezentant tribal a deplâns faptul că o astfel de tragedie s-a produs în rezervaţie.
Acum două ani, două persoane au murit în alt masacru şcolar în Minnesota. Cel mai grav incident de acest tip a avut loc în 1999, devenit celebru sub numele de Columbine. În acel an doi adolescenţi înarmaţi din statul Colorado au ucis 13 persoane şi apoi s-au sinucis.
Expreţii apreciază că o data ce împrejurările şi bilanţul final al omorurilor de la Red Lake se vor cunoaşte mai bine, dezbaterea despre controlul armelor de foc va recăpăta amploare in Statele Unite.

Ioan Butiurcă

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE