Bonne-femme pentru Boloni Monden
  • admin
  • 0 comentarii
  • 283 Vizualizări

Bonne-femme pentru Boloni

641_Bonne.gifUna dintre surprizele pe care Ladislau Boloni le va avea la Gala organizată în
cinstea lui pe 29 aprilie, la Târgu Mureş, este o specialitate culinară originală. Maestrul Traian Filip, bucătarul şef al Hotelului Continental din Târgu Mureş, îi va pregăti lui Boloni ceva ce n-a văzut Parisul. E vorba despre boone-femme (femeie bună, în traducere ad literam), un preparat din carne de curcan, cu totul special.

Ladislau Boloni are mulţi prieteni şi admiratori la Târgu Mureş. Printre cei care îl preţuiesc foarte tare pe fostul jucător al echipei ASA se numără şi angajaţii restaurantului de la Hotelul Continental, unde Boloni a luat de multe ori masa. Probabil şi din acest motiv, cina festivă de după gala din 29 aprilie va avea loc la Continental. Meniul comandat de organizatori este foarte bogat, dar vedeta acestuia va fi un curcan gătit într-un mod absolut original. E vorba de bonne-femme, o specialitate inventată recent de bucătarul şef Traian Filip. “Noi credem că îi vom face o surpriză plăcută lui Boloni. Dânsul a luat masa de multe ori aici, dar nu a avut parte de o asemenea delicatese. Îi vom pregăti cu toată atenţia acest fel de mâncare”, a spus bucătarul şef.
Deşi nu a vrut să dezvăluie reţeta magică a curcanului, Traian Filip a dat câteva indicii. Ingredientele pentru bonne-famme sunt: piept de curcan dezosat, caşcaval, ciuperci, ardei gras, pătrunjel verde şi condimente obişnuite. “Nu
mi-e teamă că mi-ar putea fura cineva reţeta, pentru că nu ajunge să ştii ce conţine un fel de mâncare. E nevoie de pricepere în combinarea ingredientelor, răbdare, experienţă şi mult suflet. Fără să pui suflet în ceea ce faci nu poţi găti un produs de nota 10”, a mai spus bucătarul şef. Traian Filip lucrează în breaslă din 1972, iar la Continental din 1984. A inventat multe feluri de mâncare, dar parcă de nici unul nu a fost atât de încântat cum este de bonne-femme.

Reţeta miraculoasă

Legat de marele eveniment din 29 aprilie şi de specialitatea pregătită pentru Boloni, directoarea hotelului, Carmen Coşa, a spus că nu are emoţii, deoarece îşi cunoaşte bine personalul. “Noi suntem onoraţi de faptul că găzduim cina festivă şi avem convingerea că domnul Boloni şi prietenii dânsului vor aprecia cum se cuvine preparatele culinare gătite de oamenii noştri. Curcanul bonne-femme va face, cu siguranţă, o impresie foarte bună. Este un fel de mâncare uşor, dar în acelaşi timp gustos şi săţios”.
Bucătarul şef al restaurantului a mai spus despre “vedeta” cinei festive din 29 aprilie, curcanul bonne-femme, că în scurt timp acest preparat va fi gătit de multe alte bucătării, deoarece mulţi vor copia produsul, dar crede că nimeni nu-l va putea face mai gustos decât el.
Şeful de sală, Costin Voicu, a venit cu o precizare foarte importantă: înainte de a mânca bonne-femme se consumă orice fel de băutură aperitiv, dar după masă, obligatoriu, un vin demisec alb sau rose.
Florin MARCEL
Cora MUNTEAN

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE