Sediul UDMR Mureş,Restaurant sau cabinet medical Politic
  • admin
  • 0 comentarii
  • 58 Vizualizări

Sediul UDMR Mureş,Restaurant sau cabinet medical

655_SediuUDMR.gifDeşi a dat ţării doi miniştri, filiala mureşeană a UDMR a trebuit să părăsească sediul de pe strada Brăilei, retrocedat lui Hanko Gabor, moştenitorul proprietarului de drept. Pe 23 februarie, UDMR Mureş a primit ordinul de evacuare, iar Brassai Zsombor, preşedintele executiv al filialei, promitea ca până la 1 aprilie imobilul să fie gol.
Acum patru ani, după ce şi-a câştigat casa în instanţă, Hanko Gabor le propunea liderilor UDMR să rămână în continuare în sediul de pe strada Brăilei, plătind o chirie lunară de 400 de mărci. “E puţin, dar eram mândru că UDMR e la mine în casă, aşa că nu am cerut mai mult”, spune Hanko. A discutat atunci cu toţi greii din uniune – Borbely, Marko, Frunda şi Brassai -, care au fost de acord cu propunerea lui, dar l-au tot amânat şi, până la urmă, nu a văzut nici un leu. În aprilie 2003 a primit de la primărie, în urma sentinţei definitive, dispoziţia de punere în posesie. A discutat din nou cu Brassai, propunând o chirie de 400 de euro. Aceeaşi poveste. “Timp de doi ani m-au tot trombonit că o să-mi dea, că nu sunt bani, că o să vedem cum facem…”. Acum Hanko vrea să vândă casa, sătul să facă gesturi de caritate pentru UDMR. Le-a cerut 180.000 de euro, bani pe care liderii uniunii afirmă că nu-i au. Spune că încă este deschis faţă de UDMR şi dacă se hotărăsc să dea banii, le vinde casa. Dar are deja un ofertant, un cetăţean din Chişinău care vrea să deschidă un restaurant. Hanko, însă, ar vrea să vină cineva care să facă un cabinet medical, pentru că iniţial casa a fost spital particular.
UDMR a încercat să găsească sprijin finaciar şi în Ungaria, la preşedintele Senatului, dar nu s-au primit fonduri pentru a cumpăra casa de pe Brăilei. “Nu avem ce face, nu sunt bani. Într-o săptămână ne mutăm, oricum, pentru că dl. Hanko a găsit deja un cumpărător şi ne presează să plecăm”, a declarat Brassai, care a precizat că pentru noul sediu de pe strada Gheorghe Doja nr. 9, chiria va fi sub 2 milioane. R.T.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE