Isterii nebune şi moldoveni geniali Monden
  • admin
  • 0 comentarii
  • 113 Vizualizări

Isterii nebune şi moldoveni geniali

677_Isterii.gifPresa românească a avut subiecte gârlă săptămâna trecută. Dacă ne gândim doar la cazul jurnaliştilor dispăruţi în Irak, subiectul a acoperit mult spaţiu din emisiunile tv. Doi dintre cei trei jurnalişti sunt de la Prima, dar, în mod surprinzător, postul cu pricina nu a avut ediţii speciale. În a doua seară după dispariţia jurnaliştilor numai posturile de muzică şi desene animate nu foşgăiau de prezenţa comentatorilor, specialiştilor în crize şi politicienilor care îşi dădeau cu părerea. Plus Prima, care a găsit de cuviinţă să dea penibilitatea aceea de film, Trăzniţi în NATO. Ori directorul de programe nu a auzit de drama jurnaliştilor, ori conducerea Prima ridiculiza în acest fel cea mai puternică organizaţie militară. Să zicem că asta am înţeles-o, dar să dea filme sexi, nu mai pricepem mesajul.
Se pare că cei de la Prima nu au făcut altceva decât să acumuleze energie pentru ca duminică să emită o grămadă de aberaţii. Vorbind despre cacealmaua cu sosirea în ţară a jurnaliştilor, guriţa mică a prezentatoarei s-a deschis şi clar, apăsat, pentru a evidenţia enormitatea a spus că vestea a creat o "isterie nebună". Cucoană, dar isteria normală cum arată? Că doar nu o fi ca starea Cristinei Ţopescu, care mai că nu-şi tăia venele transmiţând în direct de la Vatican atmosfera din Piaţa Sfântul Petru. Cristina se văita acompaniată din studio de Adrian Bucur de parcă pregăteau o casetă demo pentru corul bocitoarelor. Noroc că s-a întâlnit a doua zi prin Roma cu Chivu, "întâmplător", şi i-a mai venit inima la loc după ce l-a silit pe bietul fotbalist să pară preocupat de soarta ziariştilor români. Dragi colegi, se pare că tot ce aţi învăţat sau citit la cursurile făcute despre emoţiile personale s-a dus naibii. Dar chiar să nu trageţi cu ochiul la colegii de la posturile profesioniste sau chiar la cel care vă patronează acum, se poate? Păi dacă aţi fi fost ziarişti italieni cred că aţi fi transmis date despre moartea Papei cu SMURD şi Arafat lângă voi, să vă reanimeze la fiecare frază. Se poate, măi profesioniştilor?
În schimb, la Prima, documentarea despre instituţia papală a fost completă şi fără detalii care să distragă atenţia.
Şi despre ziarişti şi despre Papă s-au spus atât de multe încât mi-e teamă că v-aţi cam săturat, toţi consumatorii de presă.
Dar despre Răduleasca aţi vrea să ştiţi ceva? Nu pot să vă spun decât că narcisismul lui Edith, Judka sau Judith, cum o fi chemând-o acum pe ea, este într-o creştere alarmantă. La debutul emisiunii Duminica în familie diva a pus ochii pe bărbaţii invitaţi şi a dedus că aceştia se uită cam insinuant la ea şi le curg balele. Cotabiţă chiar părea, dar pe el curg de obicei şi transpiraţiile, nu doar salivele. Evreica a urlat atunci din toţi rărunchii să vină înapoi balerinele că toţi bărbaţii se uită la ea. Am trecut repede pe alt canal de teamă să nu strige şi la mine că sunt lesbiană.
Pe Pro Tv chiar a fost interesantă partea de emisiune a lui Moisescu despre moldoveni. De ce vin moldovenii să se lanseze în România şi nu merg la Moscova? Păi, bănuiesc că dau cu banul, cap-România, pajură-Rusia, cu acela care are pe ambele feţe numai capul. Despre motivele venirii în România şi succesul lor au vorbit Zdob şi Zdub, O-zone, DJ Vasile şi Pavel Stratan. Unul de la Zdob şi Zdub, nu ştiu care, cel care stătea cu gluga pe cap ca un urmărit general, mai scăpa şi cuvinte ruseşti. Timid cum îl ştim, Stratan a preferat să scoată cu mare greutate o singură frază. Ideea e că ei nu sunt viciaţi, au o muzică pură. Aşa este, de aceea şi magiunul şi sucul natural de peste Prut sunt mai bune; că moldovenii nu au bani să cumpere chimicale. Toate bune şi frumoase, promovăm valori din ţara soră, lăudabil. Însă l-a pus naiba pe Moisescu să-i filmeze pe doi moldoveni de-ai noştri, Loredana şi Artanu, fără să-i prevină. Numai aşa se explică de ce ambii arătau ca după o terapie cu electroşocul. Părul vâlvoi şi feţe de, scuzată-mi fie comparaţia nevinovată, consumatori cânepă la greu. Aşa, să vadă şi moldovenii cuminţi în ce stare poţi să ajungi dacă rămâi în România care te consacră, în loc să treci de urgenţă graniţa de vest. Loredana a spus că ea este guristă, probabil a doua după Daniela@, în ordinea numerelor de pe tricou.
Artanu s-a trezit şi el puţin şi a conchis de unde vine succesul vecinilor: "moldovenii nu-s români". Şi nici nu vor să fie, decât până-şi fac un nume!
Cora MUNTEAN

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE