Şomerele lui ''Cornelius'' primesc ajutor Eveniment
  • admin
  • 0 comentarii
  • 34 Vizualizări

Şomerele lui ''Cornelius'' primesc ajutor

668_Somerele.gifAncheta "Escrocheria Cornelius", material publicat în numărul de săptămâna trecută al ZIARULUI de Mureş, a avut impact asupra membrilor Hermes, organizaţie afiliată Federaţiei Sindicatelor Libere din Comerţ.

În trei luni de zile un patron a închis cinci unităţi comerciale, lăsând pe drumuri 78 de angajaţi, care nu au posibilitatea să beneficieze de şomaj. Chiar dacă unii au găsit între timp un alt loc de muncă, majoritatea nu au avut acest noroc. Din cauză că timp de 5 luni nu le-au fost plătite contribuţiile sociale, cea mai mare problemă este privarea lor de dreptul de şomaj.
O parte dintre femei sunt hotărâte să-l dea în judecată pe fostul patron. Din cauza celor cinci luni de zile de neplată a asigurărilor de şomaj, riscă să piardă indemnizaţia de copil. Multe din fostele angajate vor lua legătura cu preşedintele organizaţiei Hermes şi vor profita de tot ajutorul care le poate fi dat. "Ajutorul pe care vrem noi să-l oferim acestor femei constă în consultanţă juridică, reprezentarea în instanţă şi intervenţii la instituţiile descentralizate ale statului. Am vorbit deja cu câteva din reclamante şi unele sunt hotărâte să-şi expună problema în instanţă. Le ajutăm în acest sens", spune Călin Cociş, preşedintele Hermes. Organizaţia promovează principiile fundamentale ale mişcării sindicale şi defineşte ca obiectiv principal al activităţii apărarea drepturilor esenţiale ale membrilor. "Noi reprezentăm şi promovăm interesele profesionale, economice, sociale şi culturale ale membrilor noştri, prin toate prerogativele pe care le avem şi mijloacele de care dispunem", a mai declarat Călin Cociş.
Amalia VASILESCU

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE