Teoretic, pe Târnavă există Poliţie Comunitară Sighişoara face ordine din timp Eveniment
  • admin
  • 0 comentarii
  • 62 Vizualizări

Teoretic, pe Târnavă există Poliţie Comunitară Sighişoara face ordine din timp

Deşi transformarea corpului gardienilor publici în Poliţie Comunitară a fost amânată până în ianuarie 2006, Sighişoara şi-a făcut din timp temele în această privinţă. Consiliul Local şi-a dat acordul de principiu săptămâna trecută la proiectul de hotărâre privind înfiinţarea Poliţiei Comunitare la nivelul municipiului Sighişoara ca serviciu public local, specializat, în scopul asigurării ordinii şi liniştii publice, cât şi pentru creşterea eficienţei pazei obiectivelor şi bunurilor de interes public şi privat.
ţn următoarele luni urmează a fi supuse aprobării organigrama, statul de funcţii, numărul de personal şi Regulamentul de funcţionare, numirea sau destituirea din funcţie a şefului Poliţiei Comunitare precum şi bugetul acesteia. Potrivit legii, postul de şef al poliţiei comunitare trebuie ocupat prin concurs. Până la 1 mai anul curent persoana care asigura interimatul la şefia acestui serviciu, Virgil Baciu – comandantul gardienilor din Sighişoara -, are obligaţia să reactualizeze cele şase contracte încheiate pentru prestări servicii şi pază la unele bănci sau societăţi comerciale din municipiu. La ora actuală, Detaşamentul nr. 2 al Gardienilor Publici din Sighişoara are 48 de angajaţi, dintre care 28 asigură ordinea şi liniştea publică, iar 20 paza unor obiective.
Autorităţile locale nu exclud însă varianta angajării de personal suplimentar pentru eficientizarea măsurilor de siguranţă. Viceprimarul Sorin Savu a explicat în şedinţa de săptămâna trecută că, în urma discuţiilor purtate cu reprezentanţii Poliţiei şi ai Gardienilor “au rezultat nişte cifre de care noi acum suntem departe”. El a precizat că în Sighişoara ar fi nevoie de cel puţin 76 de oameni la ordine şi linişte publică.

Florentina CÃLUGÃR

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE