Gospodinele între artă şi datul cu vopseaua Monden
  • admin
  • 0 comentarii
  • 70 Vizualizări

Gospodinele între artă şi datul cu vopseaua

724_Gospodinele.gifPictura este o artă, dar şi amatorii se pot exprima artistic "fără cuvinte". Magazinele specializate în vânzarea vopselelor prin care doritorii se pot manifesta artistic au început să devină neîncăpătoare în pragul sărbătorilor de Paşte. Pregătirile de sărbătoare pentru unele gospodine înseamnă ceva mai mult decât "datul cu vopseaua".

Viaţa în roz depinde totuşi de noi. Refugiul găsit în practica unui hobby dacă este combinat şi cu o doză de imaginaţie şi talent ajută nu numai la eliberarea de stres, dar şi la realizarea unor produse finite care încântă ochiul şi sufletul privitorului. Pictura este o artă dar şi amatorii se pot exprima artistic "fără cuvinte". Magazinele specializate în vânzarea vopselelor prin care doritorii se pot manifesta artistic au început să devină neîncăpătoare în pragul sărbătorilor de Paşte. "Eu nu sunt talentată la aşa ceva. Dar îmi place de sărbători să-mi împodobesc casa cu tot felul de lucruşoare făcute de mine. De Paşte vopsesc ouăle şi paharele aşa după cum îmi dictează inima. Chiar simt că este o zi de sărbătoare", spune Monica Bărbat, 38 ani.
Marabu Decormatt este o gamă de vopsele mate sau lucioase care se folosesc cu succes pentru activitatea distractiv-educativă şi în scopuri artizanale. Paleta include şapte culori preţioase pentru reliefare cu care fiecare practicant poate jongla urmărind linia propriei imaginaţii. Este o vopsea apoasă din răşină acrilică fină care prezintă o foarte bună opacitate, o mare rezistenţă la decolorare şi uscare în scurt timp. După uscare, permite ştergerea şi este rezistentă la intemperii, dar nu asigură rezistenţa spălării la maşina de spălat vase. Este o vopsea universală care poate fi aplicată "umed pe umed" şi relief fără nevoia pregătirii prealabile a substratului.

Lemnul în nuanţe antice

Vopseaua Uvilux fluorescentă se poate aplica pe materiale solide pe metal, piatră, sticlă sau plastic. Se usucă uşor şi repede chiar şi după 20 de minute, iar suprafaţa este tare şi mătăsoasă. Efectul optic se poate mări prin diluarea fundului optic Uvilux.
Vopsirea sticlei a reprezentat întotdeaua una din cele mai populare forme a manifestării artistice şi prezintă o mare atracţie şi un impact extraordinar. Este mult mai simplă decât tehnica originală Tiffany care, utilizând o panglică din plumb, îmbină fragmente din sticlă colorată. Această tehnică conferă strălucire şi un nou aspect obiectelor din sticlă, cristal şi plexiglas. "Cei interesaţi de pictura pe sticlă preferă să cumpere aceste 11 culori din gama Ideea Glass. Sunt cele mai transparente şi strălucitoare nuanţe folosite în arta vitraliilor" spune Imola, vânzătoare. Ele sunt comercializate în sticluţe practice de 60 de ml, prevăzute cu cap dozator, la 120.000 lei tubul. Paleta este întregită de nuanţele alb – negru şi acoperă culori care, odată amestecate, rezultă în nuanţe transparente cu efecte opalescente. Dozarea şi amestecarea culorilor este nelimitată atunci când se dă frâu liber imaginaţiei. Un material de bază al acestor culori este acetatul, o pliculă folosită de către artiştii din industria reclamei şi de către ilustratori pentru reproducerea fundalelor clare. Acetatul este adesea folosit pentru schiţarea decoraţiilor importante şi dificile.
Pentru cei care preferă pictura pe lemn au de ales între cele trei vopsele cu tehnică antică care se vând cu 65.000 de lei tubul: imitaţia antică neagră, rugină verde şi mucegaiul. Fondul auriu se poate realiza mult mai scump, cu 530.000 lei doar un singur produs.
Vopseaua ulei este compusă din pigmenţi şi ulei de in şi se usucă în 48 de ore. "Este foarte important de subliniat pentru cei care nu cunosc aceste vopsele că nuanţa de alb nu se îngălbeneşte deloc în timp. Din această cauză mulţi se feresc să le cumpere", mai spune Imola.

Copilărie în culori

Copiii, la rândul lor pot să se exprime aşa cum cere locul şi momentul sărbătorii. Indiferent că este o zi onomastică sau o sărbătoare şcolară, ei pot să devină mici vampiri, animăluţe sau clovni apelând la machiaje. Paleta de culori pentru machiajul de scenă conţine şase culori şi se vând cu 65.000 lei. Machiajul copiilor trebuie să fie simplu, rapid şi să ocolească zona ochilor şi pielea sensibilă. Se poate îndepărta cu apă şi săpun. Fardurile pentru carnaval se vând cu 110.000 lei setul şi se pot aplica uşor cu mâna sau pensula, mai întâi culorile deschise şi apoi cele închise. Se şterg cu lapte demachiant.
Pictatul hainelor nu mai este o problemă dacă se utilizează gama variată de carioci pentru textile. "Cred că nu există copil care să nu dorească să picteze pe haine sau pe pereţi. Ei bine, cu aceste carioci, ei au acum posibilitatea să-şi folosească talentele pe haine, iar operele lor nu se şterg nici la spălare", spune Imola. Tot pentru desene, ei pot folosi matriţa de sticlă, o vopsea exfoliabilă transparentă, apoasă pentru activităţi şcolare, distractive sau hobby-uri. Se poate folosi pentru decorarea ferestrelor, oglinzilor, sticlei, porţelanului, metalului şi altor suprafeţe netede.
În prag de Sfintele Paşti lumina care va întâlni decoraţiile interioare se va împărţi în mii de fascicule, va aduce curcubeul în case şi viaţă.

Amalia VASILESCU

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE