Găini sedentare şi pălării zburătoare Monden
  • admin
  • 0 comentarii
  • 67 Vizualizări

Găini sedentare şi pălării zburătoare

752_Gaini.gifTeleviziunile s-au călcat în picioare în a obţine cât mai multe contracte de
publicitate din două evenimente de mare preţ: moartea Papei şi nunta prinţului Charles cu Camilla lui. E din ce în ce mai evident că totul le este potrivnic, dacă stăm să ne gândim doar la vântul care i-a jucat aranjamentul din cap noii Ducese de Cornwall, atât la Palatul Windsor cât şi la cuibuşorul pentru luna de miere, Palatul Birkhall.

La cununie Ducesa a avut un aranjament destul de ciudat, un haute-couture al coafurii, dar gusturile marilor creatori nu se discută. Dat fiind faptul că meteorologii britanici au anunţat vânt puternic, cel care i-a aplicat aranjamentul putea să se asigure că acesta nu zboară. Biata Camilla, în loc să dea mâna cu cei care o aşteptau, a adoptat gestul lui Băsescu atunci când îşi lipeşte tandru şuviţa de chelie. Înainte de a merge la biserica din Birkhall, în prima zi de miere, Ducesa a avut acleaşi probleme cu pălăria iar Prinţului Charles îi bătea vântul pe sub poalele killtului.
Pro Tv şi Antena 1 au revenit rapid, duminică seara, la ştirile cu specific românesc. Televiziunea din Pache Protopopescu ne-a dat încă o veste proastă despre orătăniile comestibile.
Sub titlul "Zburătoare sedentare", ştirea respectivă ne-a îngrozit. Cică, cercetătorii au descoperit că găinile au carnea la fel de periculoasă ca porcii, adică excesiv de grasă din motiv că păsările sunt leneşe şi se culcă devreme. Televiziunea a şi ilustrat ştirea cu un combinat avicol unde găinilor le curgeau grăunţele direct în cioc şi, în comparaţie, au prezentat o curte de la ţară unde zburătoarele făceau jogging de mama focului sau fugeau de cocoş în speranţa că vor fi prinse. Asta ne mai lipsea, carne de pasăre periculoasă! Păi, să se ia măsuri, să se facă de urgenţă o comisie care să stabilească antrenori pentru găini. Cum să se culce devreme? Să se formeze echipe care să le dea deşteptarea în miez de noapte şi să le alerge. Să facă ceva oamenii ăştia pentru o alimentaţie sănătoasă a planetei că azi mâine se descoperă şi că puturoşii de peşti iau nejustificat în greutate.
De la zburătoare, Pro Tv a trecut la ştiri politice cu o transmisie în direct de la Guvern. Reporterul era singur, fără picior de ministru în jur şi bătea câmpii despre iminenta remaniere. Fără să dea nume, fără să bage mortu’ în casă nici unui ministru. Pentru a introduce, totuşi, o notă de suspans, reporterul ne-a băgat definitiv în ceaţă. Cică la ministere "vor fi desfiinţate departamentele înfiinţate şi vor fi înfiinţate altele noi". Oare tot alea desfiinţate vor fi înfiinţate pentru ca ulterior să fie desfiinţate?
Toţi pesediştii se jură că nu-l cunosc pe Omar Hayssam. Păi atunci să dea cineva cu tot SPP de pământ. Adică românul arab se plimbă nestingherit cu aeronava prezidenţială şi nu-l întreabă nimeni cu ce scop? Dacă îl arunca pe Iliescu în aer şi rămâneam fără preşedinte înainte de vreme? Dacă arunca în aer sediul PSD unde intra ca la el acasă?
"Prefecta şi găştile", aşa ne-a prezentat o televiziune întâlnirea Mioarei Mantale cu găştile de cartier. Bine că nu şi-a lăsat decolteul, pentru miniştri că o lăsau admiratorii lui Vanghelie fără desuuri. Mioara Mantale a fost foarte cuminte, adoptând o ţinută adecvată, blugi şi rucsac pe umăr. Liderii găştilor habar nu aveau cine este femeia care le-a promis spaţii pentru grafitti şi concerte în aer liber.
Antena 1 ne-a copleşit săptămâna trecută cu ştiri despre femeile lui Băsescu. Dacă nu era manechina mezină, era soţia lui Bodo, dacă nu, erau consilierele lui Băsescu. De cum am văzut titlul ştirii "Politicienii şi moda", am zis "hait, iar apare fata lui Băsescu". M-am înşelat, era vorba despre Videanu şi Tăriceanu, spectatori la o prezentare de modă. Anteniştii, apropiaţi ai "soluţiei imorale" a guvernului, au făcut iarăşi exces de obedienţă. În loc să dea imagini cu manechinele care evoluau (ce dacă nu erau la standarde?) pe scenă, ei dădeau poze din tinereţea de manechin a lui Tăriceanu. În plus, pe madam Videanu au făcut-o colegă cu Levintza doar pentru că în tinereţe şi-o fi croit şi ea o rochie. Aşa orice ziarist ratat se poate considera coleg cu Oriana Fallaci (O celebră ziaristă italiană). Chiar şi cei de la Antena 1, care îşi fac politica editorială în funcţie de capriciile politice şefului.
Aşteptăm cu interes evoluţia evenimentelor din această săptămână şi, în special, dacă se iau măsuri pentru a mobiliza găinile.

Cora MUNTEAN

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE