Mi-am învăţat copiii să fie simţiţi Monden
  • admin
  • 0 comentarii
  • 50 Vizualizări

Mi-am învăţat copiii să fie simţiţi

754_MiamInvatat.gifViaţa ta este specială pentru că este a ta, a unui mureşean original şi plin de personalitate. Gândeşte-te câţi pot învăţa din experienţa ta de viaţă şi câte amintiri poţi să le împărtăşeşti celor de lângă tine! Tot ce trebuie să faci este să ne scrii la corina@zi-de-zi.ro sau la adresa str. Călăraşilor nr.12. Fii mureşean Zi de Zi!

Mergi pe stradă şi vezi o bunică fericită, care îşi dojeneşte, din când în când, zâmbind, nepotul. Binevoitoare, începe să îşi depene povestea. O cheamă Salonica Bucur, are aproape 65 de ani, iar băieţelul pe care îl ţine de mână nu îi este tocmai nepoţel. "Este Octavian, are 3 ani şi două luni. Fiica mea l-a luat spre îngrijire. Mama lui mai avea patru copii din diverse legături şi era beţivă". Îşi strânge băiatul la piept şi se vede că îl iubeşte ca ochii din cap. "E cuminte şi deştept şi în curând o să meargă şi la grădiniţă. Îmi pare rău că nu îi place să meargă cu mine la Biserică. Se plictiseşte, începe să plângă şi ne dau oamenii afară". Salonica este credincioasă şi spune că singurul motiv pentru care nu a mers la Biserică în ultimele două duminici este chiar nepoţelul. Bătrâna a lucrat toată viaţa. Mai întâi la ţară, apoi în sistemul sanitar, ca femeie de serviciu. "Acum am câteva scări în grijă, ce să fac dacă am pensie de 1.700.000 lei?!". Îi place cum arată oraşul, dar spune că vine rar în centru, cam o dată pe lună. Îi place agitaţia şi toate magazinele cu oferte tentante.
Pentru tineri nu are decât un sfat, acelaşi pe care l-a dat şi copiilor săi: "Le-am spus să respecte fiecare ţigan, să fie simţiţi şi să nu umble noaptea. Iar acum, când vin pe la mine îmi vorbesc tot aşa de frumos ca atunci când erau mici, îmi spun sărut-mâna şi niciodată nu mi-au vorbit urât. Mă uit la copiii vecinelor cum nu îşi respectă părinţii şi sunt fericită că ai mei sunt aşa cum i-am crescut. Aşa cum o să îl educ şi pe ăsta mic", îşi încheie povestea, cu acelaşi zâmbet, Salonica.
Corina ALBOTA

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE