Bani pentru idei deştepte Eveniment
  • admin
  • 0 comentarii
  • 26 Vizualizări

Bani pentru idei deştepte

Ministerul Finanţelor Publice a anunţat că Programul de Finanţare Rurală, desfăşurat împreună cu Banca Mondială şi destinat sprijinirii întreprinzătorilor din mediul rural, a absorbit din momentul iniţierii, acum un an şi jumătate, aproape o treime din împrumutul contractat, adică 22 milioane USD din cele 80 disponibile. Programul se adresează societăţilor cu cel puţin 51% capital privat, situate în zonele rurale, indiferent de domeniul de activitate. Deşi pot fi folosite şi la co-finanţarea proiectelor Sapard aceste fonduri au, în principal, rolul de a accelera transformarea economiei rurale prin fluxuri sporite de capital şi de a întări sectorul privat din zona rurală, prin acordarea de împrumuturi bancare sau micro-împrumuturi pentru finanţarea activităţilor productive sau prin facilitarea unor contracte de leasing pentru achiziţionarea de maşini, utilaje sau vehicule.
Pentru a creşte gradul de absorbţie al acestor fonduri, MFP va organiza săptămânal seminarii destinate celor care doresc să afle cum se poate obţine o finanţare prin acest program.
În acest fel şi mureşenii vor putea afla detalii direct de la cei implicaţi în acest proiect, Banca Transilvania (credit bancar), Unicredit Leasing şi Motoractive Leasing (operaţiuni de leasing) şi CAPA (Fundaţia pentru Credit, Asistenţă şi Pregătire pentru Afaceri), pentru micro-credite. (S.G.)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE