Amănunte care dor Monden
  • admin
  • 0 comentarii
  • 37 Vizualizări

Amănunte care dor

861_Amanunte.gifCând doi soţi se despart, cel mai mult au de suferit copiii. De regulă, copilul este încredinţat mamei, iar singura responsabilitate ce revine tatălui rămâne o sumă, de multe ori infimă, de bani.

Dacă în alte ţări pensia alimentară, stabilită de instanţe potrivit veniturilor reale, este suficient de mare pentru a-i asigura copilului condiţii decente, la noi este mai mult o batjocură. Brusc, toţi taţii devin nişte sărăntoci, care scot ochii copilului cu bani, care nu i-ar ajunge nici de caiete. Dacă la asta se mai adaugă şi indiferenţa autorităţilor tutelare din cadrul instituţiilor publice, rezultă că acel copil este sortit să se mulţumească cu mila tatălui.
Sunt sute sau, poate, mii de astfel de cazuri, când ura dintre cei doi părinţi are consecinţe asupra copilului. Unul dintre ele este cel al unui copil de 13 ani, Erwin, căruia doar dragostea bunicilor şi sacrificiul mamei îi compensează indiferenţa unui tată care are, totuşi, bani.
La ultima chemare în judecată pentru majorarea pensiei alimentare au lipsit atât pârâtul cât şi reprezentantul autorităţii tutelare din cadrul Primăriei Târgu Mureş. Acesta, în urma anchetei sociale pe care ar fi trebuit să o facă, ar fi putut influenţa creşterea, dacă nu substanţială cel puţin simţitoare, a banilor de care are nevoie acest copil. Rutina judecătorilor şi indiferenţa celor de la Autoritatea Tutelară au adus în buzunarul copilului fabuloasa sumă de 50.000 de lei. Completul a luat în considerare că pârâtul realizează venituri suplimentare şi a hotărât majorarea pensiei de la 700.000 la 775.000 de lei. Asta în primele rânduri ale sentinţei, deoarece după "în numele legii" aceeaşi instanţă a redus suma la 750.000 de lei.
De cele mai multe ori adulţii, părinţii sau autorităţile, omit faptul că aceste "amănunte nesemnificative", de 25.000 de lei, pot lăsa traume adânci în sufletul copilului. El înţelege acum şi va suferi mai târziu din cauza acestor sume sau gesturi. Din păcate, cei de la Autoritatea Tutelară nu au catadicsit nici măcar să ne răspundă la întrebările noastre.

Cora MUNTEAN

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE