Poliţist la promenadă Monden
  • admin
  • 0 comentarii
  • 37 Vizualizări

Poliţist la promenadă

862_Politist.gifToată viaţa a fost poliţist. Acum alternează Budapesta cu Târgu Mureş, profitând de anii de pensie pentru a petrece mai mult timp cu prietenii de-o viaţă. "Petrec mult timp aici, în Târgu Mureş. Este oraşul meu preferat. S-a schimbat mult în bine de când eram eu tânăr", spune Karol, care nu îşi arată cei 66 de ani.

Timp de peste 30 de ani a fost poliţist. "Nu era uşor atunci, nu este nici acum", spune Karol, care recunoaşte că şi acum, dacă se plimbă prin centru, prietenii îl opresc des la poveşti. "Îmi plăcea să port uniforma. Şi fetelor le plăcea, când eram un pic mai tânăr. Se uitau lung după mine", spune zâmbind bătrânul. Cea mai frumoasă amintire o are, cum altfel, de când a prins un hoţ: "Era prin anii '70-'80. Nu pot să vă spun mai multe, pentru că aşa spune jurământul", povesteşte Karol, care le recomandă celor care sunt curioşi ce viaţă are un poliţist să meargă la Academia de Poliţie. De accea nici nu dă sfaturi şi nu împărtăşeşte secrete.
În schimb, are un sfat pentru toată lumea: "Să meargă lumea la lucru, să muncească mult. Ar fi bine să fie viaţa mai ieftină, dar nu se poate". Acesta spune că faptul că a trăit şi în Ungaria l-a ajutat să înţeleagă mai bine schimbarea monedei: "Să nu se sperie lumea, iar autorităţile şi presa să comunice mai mult, ca lumea să fie informată", încheie Karol.
Cunoşti o poveste frumoasă şi inedită a unui mureşean obişnuit? Ai tu însuţi o poveste demnă de ascultat? Scrie-ne pe adresa strada Călăraşilor nr. 12 sau la e-mail: corina@zi-de-zi.ro.

Corina ALBOTA

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE