Judeţul gropilor Uncategorized
  • admin
  • 0 comentarii
  • 40 Vizualizări

Judeţul gropilor

877_Judetul.gifMureşul este unul dintre judeţele cu cele mai proaste drumuri. Termene de execuţie a lucrărilor nerespectate, fondurile puţine sau pur şi simplu nepăsarea au făcut din şoselele mureşene nişte piste de slalom printre gropile care devin, încetul cu încetul, cratere.

Dintre drumurile naţionale, singurul impecabil este drumul european E60, care pe teritoriul judeţului este asfaltat şi fără nici o groapă. Însă veştile bune se opresc aici. Drumul naţional DN15, pe porţiunea între Târgu Mureş şi Reghin, este plin de gropi, mai rău ca după război. Ieri au început lucrările serioase de plombare, însă renumitele plombe, cu siguranţă, nu vor ţine decât un sezon. O atenţie mai mare merită acordată variantei ocolitoare Periş – Petelea, care după 5 ani de lucrări a fost dată circulaţiei în vara anului trecut, pentru ca de la 1 mai 2005 să fie închisă pentru lucrări de reabilitare. Iată un exemplu de drum nou-nouţ care a nu a rezistat circulaţiei nici măcar un an.

Mai adânci, mai multe…

Drumul Naţional 15 Reghin-Topliţa se află în aceeaşi stare. Doar că aici gropile sunt mai adânci şi mai multe, iar lucrările mai greu de efectuat. Lucrările au început şi aici, dar se execută într-un ritm foarte slab, chiar dacă prefectul Ciprian Dobre anunţa că de el se vor ocupa două echipe, una care porneşte de la Reghin, iar cealaltă de la Topliţa.
Trecând pe DN16, dăm de o porţiune relativ acceptabilă, până la porţiunea dintre localităţile Fărăgău şi Crăieşti. Aici, drumul seamănă mai mult cu un şantier. Asta, în condiţile în care o tablă mare şi lată anunţă şoferii că termenul de finalizare a lucrări este luna ianuarie 2004. Cu siguranţă asta nu astupă gropile şi nu repară stricăciunile maşinilor.
DN13A Bălăuşeri – Sovata este unul foarte renumit. Este bătut de toţi turiştii care se îndreaptă spre cea mai renumită staţiune mureşeană, însă asta nu-l scuteşte de patina timpului. Şoseaua este plină cu gropi şi denivelări, iar lucrările întârzie să înceapă. Nu în ultimul rând, DN14A nu se diferenţiază prea mult de celelalte, fiind la fel de plin de gropi.
Dacă vă plătiţi la zi taxele pentru reabilitarea drumurilor şi abia aşteptaţi ziua în care condusul prin judeţ va fi o plăcere, atunci înarmaţi-vă cu răbdare, pentru că majoritatea fondurilor alocate pentru anul acesta sunt pentru plombare, în condiţiile în care toate drumurile au nevoie de lucrări majore de reabilitare. Însă de toate acestea ne vom ocupa într-o anchetă mai amplă în ZIARUL de Mureş.
Cătălin HEGHEŞ
catalin@zi-de-zi.ro

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE