Plan murdar Externe
  • admin
  • 0 comentarii
  • 39 Vizualizări

Plan murdar

879_Plan.gifGuvernele lumii construiesc o infrastructrură de supraveghere şi înregistrare globală, în contextul “războiului împotriva terorismului” purtat de Statele Unite. Scopul lor este monitorizarea activităţii întregii populaţii în cadrul unui proiect de control social fără precedent în istoria omenirii. Avertismentul a fost lansat de Grupul Internaţional de Monitorizare a Libertăţilor Civile, din care fac parte, printre altele, Uniunea Americană a Libertăţilor Civile şi Statewatch, o organizaţie britanică care urmăreşte evoluţiile din Uniunea Europeană. Aceste grupări acuză în mod special sistemul prin care toţi cei care intră în Statele Unite sunt obligaţi să se lase fotografiaţi şi să fie fie amprentaţi. De asemenea, Uniunea Europeană a stabilit ca tuturor cetăţenilor posesori de paşapoarte din statele membre EU să li se ia amprentele. Toate datele sunt stocate în baze de date aflate sub control guvernamental.
Grupările de apărare a libertăţilor civile mai atrag atenţia că buletinele de identitate naţionale vor deveni în curând “paşapoarte biometrice interoperabile la nivel mondial”. De asemenea, prin accesarea datelor pasagerilor companiilor aeriene, autorităţile vor avea acces la peste 60 de tipuri de informaţii, de la preferinţele alimentare până la date care dezvăluie afilierea religioasă sau etnică a indivizilor.
Un alt motiv de alarmă este faptul că guvernele SUA şi UE au extins drepturile serviciilor de informaţii de a intercepta şi stoca comunicările personale. În urma unui acord încheiat între Europol şi Statele Unite, agenţiile americane vor intra în posesia unor informaţii referitoare la rasa, opiniile politice, religioase, sănătatea şi viaţa sexuală a indivizilor.
Grupul Internaţional de Monitorizare a Libertăţilor Civile avertizează că toate aceste măsuri, introduse sub pretextul eficientizării războiului împotriva terorismului, sunt în realitate un atac împotriva libertăţii individuale.

Ioan BUTIURCÃ

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE