Dragostea are valoare Social
  • admin
  • 0 comentarii
  • 37 Vizualizări

Dragostea are valoare

904_Dragostea.gifDragostea unită în peste 50 de ani de căsnicie şi-a găsit răsplata în cadrul unei festivităţi organizate la Casa de Cultură din Târnăveni. Sâmbătă, Asociaţia Non Profit Marga a premiat 30 de cupluri care şi-au sărbătorit nunta de aur, acestea alăturându-se celorlalte 500 de perechi înregistrate în ultimii patru ani.

Originala iniţiativă aparţine Asociaţiei Non Profit Marga, un ONG care are ca domeniu de activitate acordarea de asistenţă medicală gratuită la domiciliu persoanelor în vârstă sau persoanelor care din diferite probleme medicale locomotorii nu se pot deplasa.
Manifestările au început sâmbătă dimineaţa, la sediul asociaţiei. În deschidere organizatorii au făcut o prezentare ONG-ului fondat în 2001 de către organizaţia Rumanienhilfe Pohlheim din Germania, Primăria Târnăveni, Combinatul Carbid Fox şi alte câteva persoane fizice.
La ora 16, în prezenţa mai multor oficialităţi, au fost premiate în jur de 30 de cupluri care au trecut prin viaţă ţinându-se de mână timp de mai bine de 50 de ani. Premiile au constat în suma de 500.000 de lei din partea Primăriei şi aceeaşi sumă echivalentă în euro din partea organizaţiei din Germania. Din anul 2001 până în prezent, peste 500 de cupluri din Târnăveni care şi-au sărbătorit nunta de aur au primit astfel de diplome de fidelitate.
În cadrul aceleiaşi manifestări au fost premiaţi şi cei care s-au oferit să organizeze aceste activităţi fără nici o pretenţie financiară, precum şi echipele sportive şi fanfara care şi-au adus contribuţia la buna colaborare dintre oraşele Târnăveni şi Pohlheim.
Asociaţia Marga a fost botezată după numele soţiei lui Fridhelm Rub, fondatorul asociaţiei Romanienhilfe, cel care în ultimii 15 ani a adus la Târnăveni peste 70 de ajutoare umanitare. Pentru viitor, membrii asociaţiei îşi propun să continue premierea cuplurilor ajunse la nunta de aur. Deşi valoarea dragostei nu se poate estima, ea poate fi apreciată şi luată ca exemplu.

Cătălin HEGHEŞ
catalin@zi-de-zi.ro

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE