Cadouri de Ziua Copilului Eveniment
  • admin
  • 0 comentarii
  • 24 Vizualizări

Cadouri de Ziua Copilului

În judeţul Mureş s-au înregistrat cele mai multe cereri pentru achiziţionarea de calculatoare subvenţionate cu 200 de euro. Cumulate, prin cele 2.898 de dosare depuse de elevii mureşeni solicită Ministerului Educaţiei şi Cercetării (MEdC) aproape 21 de miliarde de lei. Rezultatele examinării dosarelor vor fi făcute publice pe 1 iunie.
Ministerul Educaţiei şi Cercetării continuă şi în acest an Programul naţional de protecţie socială "Euro 200". Termenul de depune al dosarelor a fost 30 aprilie, iar cererile considerate eligibile de către Comisia Judeţeană au fost introduse pe portal. Recent, MEdC a dat publicităţii şi calendarul oficial de desfăşurare al programului pentru anul 2005. Cum criteriile metodologice au rămas aceleaşi, singurele modificări au apărut la nivelul calendarului.
Astfel, potrivit Legii 269/2004, beneficiari ai sprijinului financiar sunt elevii şi studenţii din învăţământul de stat sau particular acreditat, în vârstă de până la 26 de ani, poveniţi din familii cu venituri brute lunare sub 1,5 milioane lei pe membru de familie. Ajutorul financiar reprezintă echivalentul în lei a 200 de euro pentru un calculator, fără a depăşi valoarea calculatorului achiziţionat. Conform calendarului afişarea în şcoli a listei de beneficiari se va face pe 2 iunie, iar decontarea bonurilor valorice primite de agenţii economici se va face între 11-27 iulie 2005.

Interes maxim

Ca şi în anul trecut, interesul elevilor mureşeni pentru achiziţionarea unui calculator subvenţionat este foarte mare. Dacă în alte judeţe, din cauza numărului mic al celor care au beneficiat de acest program în anul trecut, intersul a scăzut drastic, la Mureş acest lucru nu s-a întâmplat. Numărul elevilor şi studenţilor înscrişi în rapoartele parţiale cu solicitanţi eligibili atinge 2.922, ceea ce arată un interes maxim al elevilor mureşeni, în comparaţie cu al celor arădeni (101 de cereri) sau bucureşteni (480 de cereri). Doar în judeţele din Moldova elevii au depus peste 2.000 de cereri, în Iaşi fiind înregistrate 2.175 iar în Suceava 2.137.
La nivel naţional sunt înregistrate în total 34.972 de cereri. Conform calendarului, afişarea listei beneficiarilor va trebui făcută pe internet de 1 Iunie, Ziua Internaţională a Copilului, iar a doua zi fiecare unitate de învăţământ va afişa lista beneficiarilor din şcoala respectivă. Depunerea contestaţiilor este programată pentru intervalul 3-4 iunie, acestea trebuind rezolvate până pe 7 iunie.
Eliberarea bonurilor valorice se va face între 10 şi 23 iunie, iar decontarea către agenţii economici între 11 şi 27 iulie 2005. De subvenţia de 200 euro la achiziţionarea unui calculator au beneficiat anul trecut doar 1.032 elevi şi studenţi, chiar dacă pe lista finală a solicitanţilor eligibili figurau 5.032.

Ionuţ OPREA
ionut@zi-de-zi.ro

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE