Someşan este cercetat de PNA Politic
  • admin
  • 0 comentarii
  • 87 Vizualizări

Someşan este cercetat de PNA

981_Somesan.gifInspectorul şcolar general Ştefan Someşan, alături de alte câteva persoane, este cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de luare de mită, abuz în serviciu împotriva intereselor publice şi folosirea informaţiilor care nu sunt destinate
publicităţii.

Dosarul instrumentat de poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor a fost înregistrat ieri la Parchetul de pe lângă Tribunalul Mureş, însă poliţiştii au propus ca această instituţiei să-şi decline competenţa în favoarea PNA, natura infracţiunilor sub aspectul cărora se fac cercetările impunând acest lucru.

Bazin de înot cu iz penal

Surse judiciare spun că dosarul penal care îl vizează pe Ştefan Someşan a fost deschis la începutul acestui an în urma unor denunţuri făcute de unul din asociaţii firmei SC Comirinvest SA, cea care a câştigat în 2001 licitaţia pentru realizarea din fonduri de la Ministerul Educaţiei şi Cercetării a unui bazin de înot în Ungheni. Înainte să ajungă în atenţia poliţiştilor, dosarul a fost verificat de specialiştii din Ministerul Educaţiei, care au considerat însă că lucrările pot fi continuate de un alt antreprenor după ce Comirinvest a anunţat că renunţă la proiect deoarece firma se confruntă cu probleme interne cauzate de neînţelegerile dintre asociaţi. Dosarul a fost şi în atenţia PNA Târgu Mureş care a cerut de la ISJ Mureş toate actele legate de această investiţie de la Ungheni, însă nu s-a dat nici o soluţie.

Dosar pasat la PNA

În paralel, de speţă s-au ocupat şi poliţiştii de la Serviciul de Investigare a Fraudelor din IPJ Mureş, instituţie care a trimis ieri dosarul la Parchetul de pe lângă Tribunalul Mureş, cu propunerea de declinare a competenţei în favoarea PNA Târgu Mureş, urmând ca asupra acestei propuneri să aprecieze procurorul care a primit spre soluţionare dosarul. Infracţiunile asupra cărora se fac cercetări sunt cele prevăzute de articolul 254 Cod Penal şi articolele 17, litera d, respectiv 12 litera b din legea 78/2000 şi vizează săvârşirea unor fapte de corupţie, respectiv luarea de mită, dar şi a faptelor de abuz în serviciu contra intereselor publice şi folosirea de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii. Sursele juridice citate spun că toate aceste infracţiuni sunt în strânsă legătură cu investiţia de la Ungheni, care este finanţată de Ministerul Educaţiei şi Cercetării prin Inspectoratul Şcolar Judeţean, iar valoarea sa iniţială a fost de circa 30 de miliarde de lei, ajungând acum la peste 100 de miliarde de lei.
Ştefan Someşan, membru PSD, a evitat să se pronunţe asupra ipotezei că dosarul ar fi un instrument prin care se încearcă forţarea demisiei sale, precizând că, din punctul său de vedere, în legătură cu lucrările de la Ungheni nu există nici un fel de nereguli.

Edy MÃRCUŞ

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE