Clubul Tineretului primeşte o nouă destinaţie Eveniment
  • admin
  • 0 comentarii
  • 129 Vizualizări

Clubul Tineretului primeşte o nouă destinaţie

998_Club.gifBiroul de Evidenţă Informatizată a Persoanei Sighişoara se va muta din actualul sediu de pe str. 9 mai la Clubul Tineretului, situat în plin centrul oraşului, peste drum de Poştă. Întrucât spaţiul în care funcţionează în prezent Biroul este revendicat, odată cu trecerea în subordinea administraţiei locale s-a pus problema identificării unei noi locaţii, iar autorităţile au optat pentru fostul Club al Tineretului. La ultima rectificare de buget, consilierii locali au alocat 900 milioane de lei pentru reparaţiile în spaţiul respectiv. Cu toate acestea, nimeni nu ştie încă de vreun plan de lucrări.
Imobilul se află la momentul actual într-o stare improprie, uşile fiind stricate, iar ferestrele sparte. Deşi clădirea pare părăsită, la etaj funcţionează, începând din 2000, Centrului Creştin al Romilor, care aparţine de fundaţia regelui Florin Cioabă din Sibiu. Viorel Şipoş, preşedintele organizaţiei rromilor, spune că în cei patru ani de când
s-au mutat în clădire singura reparaţie a fost montarea de către ATT a unei balustrade.
După 1989, spaţiul a fost revendicat de Organizaţia Tineretului Liber. Primăria a susţinut însă că sediul nu a fost dat în patrimoniul fostului UTC, ci doar împrumutat, iar procesul intentat de OTL, încheiat în vara lui 2004, a dat câştig de cauză administraţiei locale.
Ultimul mare eveniment găzduit de Centrul Tineretului a avut loc în 2003, când, în timpul Festivalului Medieval, Organizaţia Tineretului Liber Sighişoara şi revista Temptest au organizat "Serile Vlad Dracul", după care a funcţionat o vreme ca rockotecă. Acum, doar desenele în mozaic de pe pereţi mai amintesc de vremurile în care Clubul Tineretului era cu adevărat un club pentru cei tineri. (F.C.)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE