Ardelenii încearcă resuscitarea partidului Politic
  • admin
  • 0 comentarii
  • 58 Vizualizări

Ardelenii încearcă resuscitarea partidului

1010_Ardelenii.gifÎn timp ce baronii PSD fac bani

Organizaţiile PSD din Transilvania şi Banat au realizat un proiect, o nouă strategie politică, care să îmbunătăţească imaginea formaţiunii. Deşi se consideră că PSD a reuşit în ultimii patru ani cea mai bună performanţă electorală, premiul a fost trecerea în opoziţie. Documentul semnat la Târgu Mureş accentuează importanţa social-democrată ardeleană şi bănăţeană, făcând trimitere la tradiţie completată cu experienţa europeană modernă.
Proiectul, structurat pe 15 capitole, cuprinde practic toate aspectele, de la dezvoltarea economică la noile strategii de marketing politic.
“Astăzi vedem că populaţia din Transilvania şi Banat are tot mai mult sentimentul că este abandonată de către puterea politică şi, mai ales, de administraţia centrală. Abandonarea proiectului vital al Autostrăzii Transilvania este o dovadă a politicianismului celor care nu vor să continue un proiect iniţiat de vechea guvernare”, se arată în document. Ardelenii se arată extrem de fermi şi faţă de conducerea PSD. “Noi nu vom polemiza cu cei care se plâng pentru pierderea funcţiilor, nici nu vom profesa un regionalism îngust. Dar, cerem celor pe care i-am investit la Congres să desăvârşească schimbarea în PSD. Despărţirea de trecut trebuie să fie cuvântul de ordine pe agenda noastră, a tuturor.”
Poate nu întâmplător, strategii acestui document, Vasile Dâncu şi Ioan Rus, au ales să îl lanseze la Târgu Mureş, organizaţia, care în competiţia internă, nu a fost nici cal, nici măgar, adoptând tehnica “ţinem cu cine iese învingător”.
Poate că “despărţirea de trecut” este un avertisment clar dat unora care merg pe principiul “dacă voi nu mă vreţi, eu vă vreau”.
Reforma şi curăţenia în PSD este practic imposibilă, atâta timp cât partidul este îmbibat de baroni şi promiscuitate.

Cora MUNTEAN

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE