Puterea şi opoziţia, justiţia şi agricultura Politic
  • admin
  • 0 comentarii
  • 32 Vizualizări

Puterea şi opoziţia, justiţia şi agricultura

1027_Puterea.gifDoi dintre parlamentarii de Mureş, Eugen Nicolăescu (PNL) şi Liviu Timar (PSD), au avut două intervenţii la Camera Deputaţilor, una despre justiţie şi cealaltă despre agricultură.

Chiar dacă este specialist în finanţe, nu în justiţie, deputatul liberal a avut o intervenţie legată de criza din sistem. Eugen Nicolăescu a afirmat că semnalele negative vin tot din partea adversarilor politici, atât direct cât şi indirect, prin vocea clienţilor politici aflaţi în funcţii de conducere ale Instanţei Supreme. Deputatul a exemplificat prin cazul lui Nicolae Popa, preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, fost consilier personal al lui Ion Iliescu până în 1996. Acesta a “beneficiat” de simpatia lui Ion Iliescu, fiind numit în fruntea ÎCCJ odată cu pensionarea fostului preşedinte, Paul Florea, un magistrat care avea în spate 46 de ani de muncă în sălile de judecată.
Eugen Nicolăescu a contracarat declaraţiile fostului ministru al Justiţiei din cabinetul Năstase, precum şi ale deputatului PSD Adrian Severin, care sugerează faptul că actualul guvern intenţionează să instaureze un regim autoritar, apreciindu-le că acestea sunt nefondate şi vin să întărească opinia că datoria PSD este aceea de a critica fără măsură, fără încetare.
“Este inadmisibil ca reprezentanţi ai unui partid ce a guvernat timp de patru ani şi nu a reuşit să facă aproape nimic în sistemul judiciar să incrimineze acum modificări esenţiale pentru reformarea sistemului, modificări care ar fi trebuit ca ei să le propună şi să le pună în practică”, a apreciat Eugen Nicolăescu în plenul Camerei Deputaţilor.
Pe de altă parte, deputatul social-democrat, Liviu Timar, a făcut de la tribuna Parlamentului două declaraţii politice referitoare la agricultură şi cercetare în agricultură.
El a semnalat faptul că ţăranii mureşeni au beneficiat de o sumă mult prea mică pentru cumpărarea de tractoare şi maşini agricole. Deputatul plânge, puţin demagogic, de mila ţăranului român, care se foloseşte tot de sapă, furcă şi cazma de parcă până anul trecut, pe vremea PSD acelaşi ţăran ar fi fost dotat cu tehnică agricolă ultramodernă. Dar, aşa cum spunea Timar, poate că doar acum a venit vremea adevărului, chiar dacă asta presupune că tot ceea ce s-a făcut sau nu s-a făcut până acum, nu mai are importanţă. Este adevărat că rolul opoziţiei este să critice tot ce mişcă în ograda puterii; acesta este şi motivul pentru care suntem unde suntem, pentru că niciodată partea cealaltă nu a crezut de cuviinţă să o sprijine pe cealaltă.
Timar a mai vorbit despre situaţia dezastruoasă în care se află cercetarea ştiinţifică din agricultură, făcând referiri concrete la Staţiunea de Cercetare şi Dezvoltare pentru Creşterea Bovinelor Târgu Mureş, care este în pericol de a se desfiinţa.
Este de apreciat că noua formulă a Parlamentului are în componenţă şi aleşi mureşeni care ridică anumite probleme de interes real, nu veşnicele spaime naţionale.

Cora MUNTEAN

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE