Faţa nevãzutã a petrecerii de Revelion Eveniment
  • admin
  • 0 comentarii
  • 33 Vizualizări

Faţa nevãzutã a petrecerii de Revelion

2878_revelion.gifMult aştŢptata noapte dintre ani a trecut şi peste noi, cu focuri de artificii, concerte, petarde, mult fum, gãlãgie şi mult, foarte mult gunoi, lãsat în urmã de miile de oameni prezenţi la cumpãna dintre ani în centrul oraşului.

Petrecerea din stradã, a început în jurul orei 22 sub privirile atente ale jandarmilor şi ale personalului medical. Oamenii de toate vârstele, cuprinşi de magia nopţii, cântau şi dansau împreunã. Apoi în jurul orei 23, infernul petardelor s-a dezlãnţuit şi petrecerea s-a transformat pentru unii într-un adevãrat coşmar. Aproape de miezul nopţii, copiii au început sã plângã din cauza petardelor care le explodau la picioare, iar adulţii cãutau îngroziţi un adãpost iluzoriu pe lângã pereţii clãdirilor, tineri care evitau în ultima clipã impactul cu necruţãtoarele petarde. La miezul nopţii, dupã ce Ca$$a Locco a terminat de cântat "Ce bine-mi pare cã ai luat ţeapã", un adevãrat motto al anului, luminile din centru s-au stins şi în noaptea neagrã, focurile de artificii parcã mai frumoase ca altãdatã, au anunţat venirea pe lume a noului an. Ce a cântat DJ Project, pot sã spunã doar câţiva locuitori ai oraşului, care din întâmplare au ajuns sã stea pe lângã difuzoare. Ceilalţi, preţ de aproximativ o orã am auzit aceleaşi explozii, ţiuituri şi bombardamente, ale petardelor. Încet, încet, lumea a luat-o cãtre casã, "Detonându-şi muniţia" şi pe strãzile laterale ale oraşului.

Ce a rãmas în urmã?

Tristeţe. Multã luminã şi mizerie. Ultimii care au plecat din centrul oraşului au fost jandarmii şi echipajele de pe salvare. E drept cã nu au avut mult de lucru, cã în aceastã noapte nu s-au înregistrat accidente grave şi nici incidente, dar "retragerea” lor nu a fost tocmai uşoarã, fiind nevoiţi sã se strecoare printre cioburile groase ale fostelor sticle de şampanie, de vin, de bere, printre petarde încã fumegânde. În centrul oraşului, gol, secãtuit, privirea mai poate fi atrasã de câteva lucruri. Primãria rãsfãţându-se într-o feerie de lumini, Prefectura mai cenuşie şi mai ştearsã parcã decât altãdatã, fãrã nici o luminiţã cât de micã.
"În drumul spre casã, oamenii au marcat drumul. Pânã în Piaţa Armatei, Tudor şi ieşirea cãtre Sângeorgiu se puteau vedea dimineaţa urmele. În dimineaţa zilei de 1 ianuarie, la ora 7 dimineaţa, angajaţii Salubriserv au ieşit la datorie. În zonele adiacente centrului s-a strâns în programul normal de lucru de opt ore peste 10 mc de gunoaie, cele mai multe, ambalaje, petarde, sticle sparte, cioburi. În centrul oraşului, pentru curãţenie s-a lucrat cu o formaţie de 17 deţinuţi timp de cinci ore, adunându-se şi de aici aproximativ tot 10 mc de deşeuri. Spre deosebire de alţi ani cantitatea de mizerie adunatã a fost mai micã, dar e adevãrat cã şi categoria deşeurilor a fost alta. Acum rãmãşiţele de petarde şi de sticlã au predominat", ne-a declarat Kacso Karoly, director pentru sectorul stradal, Salubriserv.

Eugenia KISS

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE