Bândea revine la şefie Eveniment
  • admin
  • 0 comentarii
  • 70 Vizualizări

Bândea revine la şefie

2900_bandea.gifMinistrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, preşedintele PNL Mureş, se va autospenda din funcţie, cel mai probabil, conform surselor de la nivel judeţean * Preşedinţia interimară urmează să fie deţinută tot de Eugen Bândea, unul dintre vicepreşedinţii PNL Mureş * În perioada următoare, liberalii vor trebui să facă faţă valului de demisii din filială, declanşat odată cu plecarea senatorului Antonie l Curăţenie sau protest?

După acelaşi tipic din 2001, când Eugen Nicolăescu s-a autosuspendat din funcţia de preşedinte ales al PNL Mureş pentru a rămâne membru în Biroul Permanent Central, o altă funcţie aleasă, actualul ministru al Sănătăţii şi-ar putea păstra cele două funcţii de conducere pe care le deţine. Astfel, dacă în 10 ianuarie, când se va întruni, cel mai probabil, Comitetul Executiv (CEx) al PNL, membrii CEx vor decide din nou derogarea de la statut prin care Nicolăescu nu trebuie să demisioneze din nici una din cele două funcţii în care este ales, ci este suficient să se autosuspende. Precizăm că membrii CEx nu au validat încă alegerile din 16 decembrie din filiala mureşeană, urmând ca rezultatul scrutinului să fie legalizat în şedinţa de săptămâna viitoare.
În acest caz, deşi există voci împotriva acceptării unei noi derogări de la statut, preşedinţia interimară a filialei mureşene, aşa cum s-a întâmplat şi în 2001, când a fost desemnat interimar Ladislau Schwartz, iar apoi, după demiterea acestuia, sighişoreanul Eugen Bândea, va reveni unuia dintre liderii organizaţiei judeţene. Iar acesta va fi din nou Eugen Bândea, actual vicepreşedinte al PNL Mureş, care a fost votat în şedinţa de săptămâna trecută a Biroului Judeţean, şedinţă prezidată de ministru, drept succesorul interimar la şefia partidului.
Până marţea viitoare, ministrul Sănătăţii, care a declarat că nu este încă hotărât ce decizie va lua, va avea timp să aleagă funcţia din care să se autosuspende, deşi aşa cum subliniam şi la început, va proceda la fel ca în 2001, când a ales să fie activ în Biroul Permanent Central.
Până la reunirea Comitetului Executiv, care va da un verdict aproape cunoscut, PNL Mureş va trebui să facă faţă valului de proteste care a cuprins organizaţia, val soldat cu mai multe demisii.
Vă reamintim că, după ce senatorul Mihail Antonie, blocat să-şi depună candidatura pentru preşedinţia filialei, din cauza sau datorită apropierii de tabăra Florea, migrată la PD Mureş, şi-a dat demisia din partid, acuzând dictatura lui Nicolăescu, transformarea de către acesta a filialei într-un SRL, gestul său a fost "plagiat" şi de către fostul preşedinte interimar al PNL, Ladislau Schwartz. Acesta a fost marginalizat, fiind demis din funcţia de preşedinte interimar şi i s-a retras sprijinul politic pentru şefia DSP Mureş, după ce a cochetat cu propunerea senatorului Antonie pentru funcţia de director general al Direcţiei Silvice, Teodor Herlea, cu toate că PNL Mureş stabilise un alt candidat pentru această funcţie.
De asemenea, în urmă cu două zile, liderul filialei Voivodeni, doi consilieri şi mai mulţi membrii (filială declarată de către Nicolăescu drept slabă şi apropiată de Antonie) şi-a dat demisia. Iar nemulţumirile nu se vor opri aici, atâta vreme cât mai mulţi lideri de pe câmpie, în special în filialele create de Antonie, sunt pregătiţi să-l urmeze pe senator, iar pediştii dispuşi să îi accepte, contrar prevederilor statutare. Vom reveni.

"Am avut o şedinţă la nivel judeţean, înainte ca ministrul să plece din ţară, prin care am fost desemnat să preiau preşedinţia interimară a organizaţiei, după autosuspendarea din funcţia de preşedinte a lui Eugen Nicolăescu"
Eugen Bândea, vicepreşedinte PNL Mureş

(E.M.)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE