Liceele mureşene sub lupă Social
  • admin
  • 0 comentarii
  • 45 Vizualizări

Liceele mureşene sub lupă

3044_licee.gif
Liceele din judeţ sunt în această perioadă sub lupa IŞJ Mureş. Ieri s-au încheiat inspecţiile în liceele din Reghin, după ce săptămâna trecută au fost verificate liceele din Sighişoara. Elevii claselor a XII-a au fost verificaţi dacă sunt pregătiţi pentru BAC, iar IŞJ va prezenta unităţilor şcolare rapoarte privind concluziile inspecţiilor.

În această lună compartimentul curriculum şi inspecţie şcolară din cadrul IŞJ Mureş verifică unităţile şcolare de nivel liceal din judeţ. Obiectivele principale urmărite sunt verificarea nivelului de pregătire al elevilor şi dezvoltarea unui sistem unitar de lucru în privinţa managementului instituţional. Săptămâna trecută au fost vizate liceele din Sighişoara: Mircea Eliade, Joseph Haltrich, Miu şi Agricol, iar ieri au fost încheiate acţiunile desfăşurate la Reghin în liceele Petru Maior, Lucian Blaga şi Agricol.
Teste
pentru elevi
La fiecare liceu a fost stabilită o echipă de lucru, în plus a mai acţionat o echipă intinerantă condusă de inspectorul general adjunct Albertini Zoltan, care a urmărit calitatea managementului unităţilor şcolare. Nivelul de pregătire al elevilor a fost evaluat prin teste pentru elevii claselor a XII-a, la materiile română, matematică, fizică, istorie, geografie şi limba maternă. Subiectele au fost dimensionate pentru o oră, iar lucrările au fost secretizate. Inspectorii au mai urmărit autorizaţia sanitară de funcţionare, dosarul cu dispoziţiile de numire, fişele de evaluări ale personalului, activitatea consiliului de administraţie şi a consiliului profesoral. De asemenea au fost analizate situaţia burselor, activitatea comisiei de încadrare şi salarizare, programul de recuperare al orelor pierdute din cauza grevei profesorilor, dar şi parcurgerea programei şcolare, starea cataloagelor, notarea elevilor şi întocmirea documentelor comisiei metodice.
Urmează
concluziile
Conform precizărilor inspectorului şcolar adjunct, Alexandru Luca, fiecare şcoală va primi un raport cuprinzând concluziile inspecţiei desfăşurate în fiecare unitate şcolară. În plus va fi întocmit un raport, iar eventualele disfuncţionalităţi vor fi analziate public în cursul săptămânii viitoare. "Vom întocmi un raport final care va fi înaintat fiecărei unităţi şcolare. Am mai desfşurat şi întâlniri tematice cu directorii pentru a dezvolta o concepţie unitară în privinţa managementului instituţional. Nu am descoperit probleme deosebite, dar disfuncţionalităţile vor fi analizate săptămâna viitoare după finalizarea raportului", ne-a declarat inspectorul şcolar adjunct Alexandru Luca.

Ionuţ OPREA
ionut@zi-de-zi.ro

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE