Medicii de familie dau în judecatã ministerul Sanatate
  • admin
  • 0 comentarii
  • 30 Vizualizări

Medicii de familie dau în judecatã ministerul

Ordinul ministrului Sãnãtãţii nr. 1100/14.10.2005 este contestat în contencios administrativ de Colegiul Medicilor de Familie din România. Ordinul, care trebuia aplicat din 1 ianuarie 2006, se referã la introducerea decontului de cheltuieli care se elibereazã fiecãrui pacient pentru serviciile medicale primite.
Conform legii, acest decont trebuie eliberat şi de medicii de familie. Pânã în acest moment, nici un medic de familie din judeţul Mureş nu elibereazã un astfel de decont, considerând cã acestã hotãrâre a fost atacatã în mod legal. "Existã o mare diferenţã între decontare şi decont", declarã Kovacs Beatrix, reprezentantul Colegiului Medicilor Mureş în asociaţia naţionalã.
Nici întâlnirea lunarã a medicilor de familie care a avut loc joi nu a rezolvat porblema deconturilor. "|ntr-adevãr, în unele judeţe se mai elibereazã, dar la noi nu", a precizat Kovacs. Preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie Mureş, Ileana Mihãescu, a precizat cã nimeni nu ştie exact cum trecuie realizat decontul. La un calcul simplu, o consultaţie a unui medic de familie costa 34.000 ROL. "Este înjositor pentru noi sã completãm o hârtie pe care sã scrie cã o consultaţie a noastrã reprezintã doar atât", a declarat Kovacs. Momentan, medicii de familie au încheiat cu CJAS Mureş un act adiţional, prin care condiţiile rãmân aceleaşi de anul trecut pânã la 1 aprilie.
Corina ALBOTA

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE